13.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΠροκαλεί η "Γενί Σαφάκ": Παράνομες ελληνικές περιπολίες με σκάφη Zodiac βαριά οπλισμένα...

Προκαλεί η “Γενί Σαφάκ”: Παράνομες ελληνικές περιπολίες με σκάφη Zodiac βαριά οπλισμένα στο Καστελόριζο

Μετά την πρόσφατη έμμεση αναφορά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Καστελόριζοη τουρκική εφημερίδα “Γενι Σαφάκ” φιλοξενεί μια σειρά θεμάτων για το ελληνικό ακριτικό νησί, σε ένα κρεσέντο προπαγάνδας που ξεκινά από τον ισχυρισμό οτι η Ελλάδα δεν έχει το δικαίωμα να έχει παρουσία στρατιωτικών δυνάμεων. Φτάνει ακόμη και στην υπόδειξη ότι η λύση για την αποστρατικοποίηση -που ζητά η Άγκυρα- θα πρέπει να είναι στρατιωτική και όχι διπλωματική.

Με τίτλο “η Ελλάδα δεν κάθεται ήσυχα: Σκάφη Zodiac βαριά οπλισμένα κάνουν παράνομες περιπολίες στο Καστελόριζο“, η φιλοκυβερνητική εφημερίδα αναφέρει ότι “η Αθήνα με στήριξη από τη Γαλλία κλιμακώνει την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο και υποστηρίζει ότι στο Καστελόριζο εμφανίστηκαν φορτηγά που μετέφεραν Ειδικές Δυνάμεις. Μάλιστα, υποστηρίζει ότι η Ελλάδα παρανομεί κάνοντας περιπολίες στο νησί!

“Εάν η διπλωματία δεν μπορεί να λειτουργήσει, τότε θα κόψουμε και πάλι εμείς μόνοι μας τον ομφάλιο λώρο”

Την ίδια στιγμή, ο καθηγητής του κέντρου Στρατηγικών Ερευνών των Βαλκανίων, Χασάν Οζκάν, σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της “Γενί Σαφάκ”, υποστηρίζει ότι αν δεν μπορεί να υπάρξει διπλωματική λύση στο θέμα των στρατικοποιημένων νησιών της Ελλάδας, τότε δεν μένει άλλη επιλογή στην Τουρκία από την στρατιωτική.

Όπως σημειώνει η φιλο-κυβερνητική εφημερίδα και μεταδίδει το SigmaLive, τούρκοι αναλυτές εκτιμούν ότι η υπογραφή της συμφωνίας Ελλάδας – Αιγύπτου έκλεισε τις πόρτες στις εκκλήσεις της Τουρκίας για διπλωματική λύση, τις οποίες απορρίπτει συνεχώς μέχρι σήμερα η Ελλάδα και ότι η Τουρκία είναι ισχυρότερη σε νομικό επίπεδο.

“Το Διεθνές Δικαστήριο θα είναι υποχρεωμένο να λάβει απόφαση υπέρ της Τουρκίας. Γνωρίζοντάς το αυτό, η Ελλάδα προσπαθεί να θέσει τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων σε εντελώς πολιτική βάση, καθώς δεν μπορεί να τις θέσει σε νομική βάση.

Ακριβώς όπως κόψαμε μόνοι μας τον ομφάλιο λώρο (της τρομοκρατίας) στην Συρία, εάν δεν μπορούμε να βρούμε κάποιον να απευθυνθούμε στο τραπέζι για το θέμα των νησιών, εάν η διπλωματία δεν μπορεί να λειτουργήσει, τότε θα κόψουμε και πάλι εμείς μόνοι μας τον ομφάλιο λώρο, όπως έχει πει επανειλημμένα ο πρόεδρος μας“, δήλωσε ο Τούρκος αναλυτής.

ΠΗΓΗ: https://www.thetoc.gr