13.3 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΕξετάσεις ΕΠΟΠ: Ικανοποίηση για το Δ'ΣΣ

Εξετάσεις ΕΠΟΠ: Ικανοποίηση για το Δ’ΣΣ

Του Ηλία Προύφα

Φωτό Τάσος Παλαιστίδης

Ικανοποίηση για το Δ’ΣΣ, σχετικά με τη διενέργεια των αθλητικών και υγειονομικών εξετάσεων των υποψηφίων, οι οποίες και στην ακριτική περιοχή της Θράκης, ολοκληρώθηκαν επιτυχώς προχθές Παρασκευή, στο μεγαλύτερο μέρος τους.

Τόσο ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, αισθάνονται ικανοποιημένοι από την άρτια οργάνωση του Δ’ΣΣ, το οποίο αντεπεξήλθε επάξια στην πρωτόγνωρη για τα στρατιωτικά δεδομένα, εξεταστική διαδικασία.

Σε Ξάνθη, Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη, στήθηκαν τα μεγαλύτερα κέντρα, τα οποία φιλοξένησαν τους περισσότερους υποψήφιους στη χώρα.

Χιλιάδες νέες και νέοι, προσέρχονται εδώ και δύο εβδομάδες, τόσο στα ΚΙΧΝΕ της Ξάνθης και Αλεξανδρούπολης, καθώς και στα γήπεδα και κολυμβητήρια των πόλεων, όπου συνεργεία των κατά τόπους σχηματισμών, διενεργούν τις εξετάσεις.

Ο Διοικητής του Δ’ΣΣ, Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης και ο Διοικητής της 12ης Μεραρχίας Πεζικού, Υποστράτηγος Σταύρος Παπασταθόπουλος, βρισκόταν καθημερινά στα εξεταστικά κέντρα, όπου έδιναν εντολές και κατευθύνσεις στους επικεφαλής και τα στελέχη, τα οποία από την πλευρά τους με υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού και χωρίς να υπολογίζουν ωράρια, διεξάγουν άριστα τη διαδικασία.

Αυτό που πρέπει να τονιστεί είναι ότι, παρά την επιφόρτιση της διαδικασίας εξετάσεων ΕΠΟΠ, το Δ’ΣΣ, δεν έμεινε ούτε στιγμή πίσω επιχειρησιακά.

Χαρακτηριστική περίπτωση η 12η Μεραρχία, η οποία τις ημέρες των εξετάσεων, διεξήγαγε επιτυχώς βολές βαρέων όπλων στο πεδίο βολής ”ΑΕΤΟΣ” και εκπαίδευση σε πλωτά μέσα, που παρακολούθησε ο ίδιος ο Σωματάρχης Άγγελος Χουδελούδης.

Ικανοποίηση για την άριστη διαδικασία από το Δ’ΣΣ, υπάρχει και από τις τοπικές αρχές της Ξάνθης, Κομοτηνής και Αλεξανδρούπολης, με πρώτο τον Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο, ο οποίος όπου σταθεί και όπου βρεθεί, λέει τα καλύτερα.

Μπορεί στο Δ’ΣΣ να μην έχουν το χρόνο για ”summer welcome drink”, αλλά στα υπόλοιπα παίρνουν άριστα!