13.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔΙΑΦΟΡΑΠροηγμένες Λύσεις Τεχνολογίας και Άμυνας θα παρουσιάσει η EDGE στη DEFEA 2023 

Προηγμένες Λύσεις Τεχνολογίας και Άμυνας θα παρουσιάσει η EDGE στη DEFEA 2023 

  • Η υψηλού κύρους έκθεση για την άμυνα θα λάβει χώρα στην Αθήνα από τις 9 έως τις 11 Μαΐου. 
  • Πέντε εταιρείες από τον όμιλο της EDGE θα παρουσιάσουν πρωτοποριακές και προηγμένες τεχνολογίες καθώς και προϊόντα και λύσεις άμυνας που διαθέτουν 

Αθήνα, 3 Μαΐου 2023 – Η EDGE, ένας από τους πιο ταχέως αναπτυσσόμενους ομίλους με ηγετικό ρόλο στην προηγμένη τεχνολογία και την αμυντική βιομηχανία, θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στη Διεθνή Έκθεση Άμυνας και Ασφαλείας DEFEA – Defence Exhibition Athens 2023, που θα λάβει χώρα στην Αθήνα από τις 9 έως και τις 11 Μάϊου. Εκεί, η εταιρεία θα παρουσιάσει την ευρεία γκάμα προϊόντων που διαθέτει, με το επίκεντρο να βρίσκεται στα αυτόνομα συστήματα και τα «έξυπνα» όπλα, ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στις τεχνολογικά προηγμένες λύσεις και τα προϊόντα που μπορεί να προσφέρει η εταιρεία στην ευρωπαϊκή αγορά, καθώς και στις νέες εμπορικές συνεργασίες και συνεργασίες ασφάλειας. 

Η DEFEA 2023 πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας – Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) και αφορά την αμυντική βιομηχανία και την εθνική ασφάλεια. Στην έκθεση θα παρευρεθούν διεθνείς αντιπροσωπείες, διακεκριμένοι καλεσμένοι, κυβερνητικοί αξιωματούχοι, διευθυντικά στελέχη όπως επίσης και υψηλόβαθμα μέλη των ενόπλων δυνάμεων της Ελλάδας, της Ευρώπης, των Βαλκανίων, της Μέσης Ανατολής και της ευρύτερης Ανατολικής Μεσογείου. 

Ο Mansour Almulla, Managing Director και CEO της EDGE, δήλωσε: «Είμαστε πολύ περήφανοι που συμμετέχουμε στη DEFEA για πρώτη φορά, καθώς η Ελλάδα και η ευρύτερη Ανατολική Ευρώπη αποτελούν κύριες αγορές για την εταιρεία μας, αναφορικά με τον κυβερνητικό, στρατιωτικό και μη στρατιωτικό τομέα. Η DEFEA μάς δίνει τη μοναδική ευκαιρία να αναδείξουμε τις προηγμένες δυνατότητες που διαθέτουμε σε αέρα, ξηρά και θάλασσα. Ανυπομονούμε να αξιοποιήσουμε πολύτιμες συνεργασίες και να δημιουργήσουμε νέες, προωθώντας παράλληλα το χαρτοφυλάκιο συμπληρωματικών προϊόντων μας στους σημαντικότερους “παίκτες” της περιοχής». 

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, πέντε εταιρείες του Ομίλου της EDGE θα παρουσιάσουν μια ευρεία γκάμα από προηγμένες λύσεις και προϊόντα που αφορούν τους τομείς των αυτόνομων συστημάτων αέρα, ξηράς και ναυτικού, πυρομαχικών ακριβείας και ελαφρών φορητών όπλων. 

Στον τομέα των αυτόνομων συστημάτων αέρα, η εταιρεία θα παρουσιάσει το φορητό, μη επανδρωμένο αεροσκάφος (ΜΕΑ) HUNTER SP (Soldier Portable), το σταθερής εκτόξευσης μη επανδρωμένο αεροσκάφος HUNTER 2-S με λειτουργία σμήνους και το μη επανδρωμένο σκάφος εναέριας μάχης REACH-S. Επίσης, θα παρουσιαστεί και το περιφερόμενο σύστημα πυρομαχικών, Shadow 25, μαζί με το ελικοφόρο μη επανδρωμένο αεροσκάφος, GARMOOSHA. Όσον αφορά τα συστήματα και λύσεις για την ξηρά, αυτά παρουσιάζονται από την NIMR με τα οχήματα ειδικών αποστολών (LRSOV). 

Οι προηγμένες ναυτικές ικανότητες που προσφέρει η EDGE περιλαμβάνουν το παράκτιο σκάφος ADSB 160 ITEP (Παράκτια Πλατφόρμα Τακτικής Εμπλοκής), το 510 OPV (Υπεράκτιο Σκάφος Περιπόλου) και το Sea Trooper, ένα ιδανικό σκάφος απόβασης. 

Στον τομέα των πυρομαχικών ακριβείας, η EDGE θα παρουσιάσει το DESERT STING ένα πολλαπλής εμβέλειας αέρος-εδάφους πυρομαχικό ακριβείας, καθώς και τα συστήματα πυρομαχικών ακριβείας, Rash 1-M, Rash 2-H και Rash 2-M. 

Όσον αφορά τα ελαφρά φορητά όπλα, η EDGE θα παρουσιάσει τα πιστόλια της σειράς CARACAL F, τα υποπολυβόλα CMP 9, το τυφέκιο εφόδου CAR 816 και το τυφέκιο ελεύθερου σκοπευτή CSR 338. Τέλος, θα παρουσιαστεί και η πλήρης γκάμα πυρομαχικών μικρού διαμετρήματος. 

Η συμμετοχή της EDGE στη DEFEA 2023 έρχεται μετά από την επιτυχημένη συμμετοχή της στην έκθεση Άμυνας & Ασφάλειας LAAD 2023 στο Ριο ντε Τζανέιρο, όπου ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας των νέων περιφερειακών γραφείων για την Λατινική Αμερική στην Μπραζίλια. Η κίνηση αυτή επέτρεψε στην EDGE να επεκτείνει τις δραστηριότητές της, να δημιουργήσει νέες συνεργασίες όπως και να προωθήσει τις μοναδικές και ανταγωνιστικές προσφορές της σε όλη την ήπειρο. 

Όσου παρευρεθούν στη DEFEA 2023 μπορούν να επισκεφθούν την EDGE στο περίπτερο Α26, στην Αίθουσα 2 του εκθεσιακού κέντρο Metropolitan Expo στον Διεθνές Αερολιμένα Αθηνών.