13.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ''Προελαύνει'' ο Κορονοϊός στη 16η Μεραρχία η οποία αντιστέκεται σθεναρά

”Προελαύνει” ο Κορονοϊός στη 16η Μεραρχία η οποία αντιστέκεται σθεναρά

Του Ηλία Προύφα

Αυξημένα τα κρούσματα κορονοϊού τις τελευταίες ημέρες στο Βόρειο Έβρο και συγκεκριμένα στην Περιοχή Ευθύνης της 3ης Ταξιαρχίας ”ΡΙΜΙΝΙ”, της 16ης Μεραρχίας Πεζικού, η οποία αντιστέκεται σθεναρά.

Όπως σε όλη τη χώρα έτσι και στον Βόρειο Έβρο, τα κρούσματα είναι αρκετά, κάτι που δεν εξαιρεί και τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Στην 3η Ταξιαρχία της Καβύλης και γενικότερα στη 16η Μεραρχία Διδυμοτείχου, υπάρχει μια αύξηση κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες, κυρίως σε νεοσύλλεκτους οπλίτες.

Όλες οι μονάδες της Καβύλης και των γύρω περιοχών όπως η 105 Α/Κ ΜΜΠ, η 311 ΕΜΑ της Ορεστιάδας, το 502 και 503 Μ/Κ ΤΠ της Ν. Βύσσας, αντιστέκονται σθεναρά, παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, κάτι που αναχαίτισε σε μεγάλο βαθμό την διασπορά του ιού.

Με συνεχείς συσκέψεις με το υγειονομικό ο Στρατηγός Διοικητής του σχηματισμού, Υποστράτηγος Γιάννης Βασιλάκης, ενημερώνεται συνεχώς για την κατάσταση από τους Διοικητές, οι οποίοι μέχρι αργά το βράδυ παραμένουν στις μονάδες τους, επιβλέποντας για τη φροντίδα όσων έχουν μπει σε καραντίνα και επικοινωνώντας όπου απαιτηθεί, με γονείς οπλιτών.

Οι συνεχείς απολυμάνσεις, οι ιχνηλατήσεις, η καθαριότητα και γενικότερα όλες οι οδηγίες του ΕΟΔΥ, που τηρούνται ευλαβικά, κάτι που δεν είναι υπερβολή, απέτρεψαν τα χειρότερα.

Σε επιφυλακή βρίσκεται και το ΚΙΧΝΕ Διδυμοτείχου, όπου το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθημερινά αντιμετωπίζει δεκάδες περιστατικά.

Η 16η Μεραρχία στο μέτρο των δυνατοτήτων της, αναχαιτίζει προς το παρόν με επιτυχία το φονικό ιό.

Οι δύσκολες καιρικές συνθήκες που αναμένεται να επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες, κυρίως με την πτώση της θερμοκρασίας, ενδεχομένως να δυσκολέψει τη γενικότερη κατάσταση στις ακριτικές βόρειες περιοχές της χώρας, κάτι που δε θα αφήσει ανεπηρέαστο και το Στρατό, για τον οποίο αναμένεται να ληφθούν αν χρειαστεί και επιπλέον μέτρα.