13.3 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΠΑ ΜΕ ΑΑΥΕ

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΠΑ ΜΕ ΑΑΥΕ

Αγαπητό kranosgr,

το τελευταίο διάστημα είμαι κοινωνός πολλών ανησυχιών και παραπόνων από συναδέλφους που υπηρετούν σε Μονάδες της Κεντρικής Μακεδονίας σχετικά με την ασφάλεια τους από τον κίνδυνο που λέγεται COVID-19 γνωστό στους περισσοτέρους εξ ημών ως «Κορονοϊό».

Ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις και είναι εύλογο  ότι παρά τις τιτάνιες προσπάθειες των εμπλεκομένων φορέων και υπηρεσιών, να εμφανίζονται προβλήματα που ίσως να μην είχαν προβλεφθεί και για αυτό να μην έχουν δοθεί επαρκείς λύσεις αντιμετώπισής τους ακόμα.

Ιδιαίτερα θα ήθελα να επισημάνω το πρόβλημα που θα ανακύψει τις επόμενες ημέρες σε όσους εν ενεργεία στρατιωτικούς της ΠΑ από την Περιφέρειά μου, αλλά κι όχι μόνο, θα πρέπει να μεταβούν στο 251ΓΝΑ και να περάσουν ΑΑΥΕ καθώς η αναρρωτική τους άδεια λήγει το επόμενο διάστημα. Καθώς ενώ υπήρξε μέριμνα για όσους είναι σε μακρά αναρρωτική άδεια (υπάρχει αναστολή εξέτασής τους μέχρι την Κυριακή 26 Απριλίου 2020), κάτι αντίστοιχο δεν υπήρξε για τους υπολοίπους εμπλεκομένους. Συνεπώς αυτοί οι συνάδελφοι:

1.         Θα είναι υποχρεωμένοι να μεταβούν με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στο 251ΓΝΑ, θέτοντας την υγεία τους σε κίνδυνο, αφού ως γνωστών η εν λόγω μετάβαση είναι πολύωρη.

2.         Θα αδυνατούν να βρουν κατάλυμα να διαμείνουν αφού υπάρχει η γνωστή απόφαση της κυβέρνησης για αναστολή λειτουργίας των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας έως τα τέλη Απριλίου 2020 με την υποχρέωση λειτουργίας μόλις 3 ξενοδοχείων σε ολόκληρη Αθήνα.

Κατόπιν όλων των ανωτέρω και γνωρίζοντας προσωπικά την αγάπη σας για θέματα μέριμνας προσωπικού των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, παρακαλώ όπως αναδείξετε το εν λόγω θέμα.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση

Χαρίτων Χαριτίδης

Στρατιωτικός Συνδικαλιστής