13.3 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣΠροβλήματα σε Μονάδες της 80 ΑΔΤΕ

Προβλήματα σε Μονάδες της 80 ΑΔΤΕ

ΘΕΜΑ : Προβλήματα σε Μονάδες της 80 ΑΔΤΕ

ΣΧΕΤ : Υπ΄ αριθμ. πρωτ. 70/08.4.2021 έγγραφο Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΚΩ

Αξιότιμε κε Αρχηγέ.

Σας αποστέλλουμε, συνημμένως, το σχετικό έγγραφο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Κω (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΚΩ), με το οποίο γνωστοποιούνται προβλήματα στις Μονάδες της 80 ΑΔΤΕ όπου χρησιμοποιούνται ΣΕΣ-Σ και παρακαλούμε για την ενημέρωσή σας και την παρέμβασή σας για την επίλυσή τους.

…………………

ΘΕΜΑ : Μη Ορθή Λειτουργία Εγκαταστάσεων ΣΕΣ-Σ και Καταστρατήγηση Ωραρίου στην 80 ΑΔΤΕ

1. Σας γνωρίζουμε ότι στις μονάδες της 80 ΑΔΤΕ, όπου χρησιμοποιούνται ΣΕΣ-Σ:

α. Καταστρατηγείται το θεσμοθετημένο ωράριο εργασίας καθώς οι συνοδοί εργάζονται πέραν του προβλεπομένου χρόνου εργασίας, καθόσον ποτέ δεν είναι πλήρης η ομάδα, λόγω ελλείψεως προσωπικού, αδειών ή ασθενείας και επιπρόσθετης υπηρεσίας ή διαφρόντισης των σκύλων.

Επισημαίνεται ότι από το Δεκέμβριο του παρελθόντος έτους εκτελείται πρόγραμμα δυστυχίας, το οποίο βάσει των υφιστάμενων διαταγών είναι πρόγραμμα εκτάκτου ανάγκης με χρονικό όριο τον έναν (1) μήνα.

β. Πρακτικώς αναιρείται το δικαίωμα στην άδεια, δεδομένου ότι το προσωπικό εργάζεται επιπρόσθετο χρόνο για την αναπλήρωση των ημερών αδείας τις οποίες έχει λάβει, γεγονός που δεν συναντάται σε καμία άλλη κατηγορία στρατιωτικού προσωπικού.

γ. Οι συνοδοί επιβαρύνονται οικονομικά, καθώς, λόγω μη χρήσης υπηρεσιακού οχήματος, υποχρεούνται να μετακινούνται για την εκτέλεση της υπηρεσίας τους με ίδια μεταφορικά μέσα.

δ. Οι εγκαταστάσεις των ΣΕΣ-Σ της 80 ΑΔΤΕ είναι ακατάλληλες και επικίνδυνες για τους συνοδούς αλλά και για το προσωπικό που εργάζεται πλησίον αυτών, παρ΄ ότι υφιστάμενες διαταγές προβλέπουν διαφορετικά.

ε. Οι θάλαμοι ανάπαυσης των συνοδών είναι μη λειτουργικοί και μη σύμφωνοι με τις υφιστάμενες διαταγές, χωρίς τουαλέτα και λουτρά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγιεινή των συνοδών.

στ. Αποθήκες υλικών δεν υπάρχουν με αποτέλεσμα τα εκπαιδευτικά υλικά, τροφές σκύλων κλπ. να συσσωρεύονται στον θάλαμο των συνοδών.

ζ. Οι εξωτερικές περιφράξεις είναι μη προβλεπόμενες, δεν παρέχουν καμία ασφάλεια και υπάρχει κίνδυνος διαφυγής των σκύλων και πρόκλησης ατυχήματος.

η. Δεν υπάρχουν χώροι εκπαίδευσης και εκτόνωσης με αποτέλεσμα να μη γίνεται σωστή εκπαίδευση και εκτόνωση των σκύλων.

ΠΟΕΣ 526/2021 ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΕ... by ΠΟ ΕΣ

ΕΣΠΕΕΚΩ 70/2021 Μη Ορθή Λει... by ΠΟ ΕΣ