13.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣΠροβλήματα με τις συνθήκες εργασίας στελεχών της ΣΜΥ;

Προβλήματα με τις συνθήκες εργασίας στελεχών της ΣΜΥ;

Του Ηλία Προύφα

Προβλήματα με τις συνθήκες εργασίας στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών, επικαλείται στέλεχος της ΣΜΥ.

Με επιστολή του στο kranosgr.com, αναφέρεται σε καταστρατήγηση του ωραρίου εργασίας, το οποίο όπως επικαλείται φέρεται να μην ισχύει και μάλιστα με προφορικές διαταγές.

Το ΓΕΣ θα πρέπει να ερευνήσει την καταγγελία και εφόσον ισχύει να μεριμνήσει για την επίλυση του θέματος.

Ακολουθεί η επιστολή στρατιωτικού της ΣΜΥ
Επικοινωνώ με τη σελίδα σας καθώς επιθυμώ να γνωστοποιήσω κάποια ζητήματα τα οποία απασχολούν τα στελέχη της ΣΜΥ και πιο συγκεκριμένα τα στελέχη τα οποία είναι τοποθετημένα στα Τάγματα Σπουδαστών. Φέτος από την επιστροφή των Σπουδαστών από τη θερινή άδεια και την έναρξη της Προκεχωρημένης Στρατιωτικής Εκπαίδευσης αυτών, το ωράριο των στελεχών φαίνεται ότι έχει πάψει να ισχύει.

Ατελείωτες απογευματινές ώρες και φυσικά όλες με προφορικές διαταγές αφού η Διοίκηση της σχολής αρνείται πεισματικά να εκδώσει διαταγή η οποία ορίζει συγκεκριμένα στελέχη για την απογευματινή εκπαίδευση καθώς κάτι τέτοιο θα σήμαινε ότι θα έπρεπε τα στελέχη να αποζημιωθούν για τις επιπλέον αυτές ώρες.

Τα στελέχη καταλήγουν να εργάζονται 80+ ώρες τη βδομάδα και φυσικά για απαλλαγές ούτε λόγος. Να τονίσω επίσης πώς το ωράριο της ΣΜΥ είναι 07:00-15:00 δηλαδή ωράριο επιτελείου καθώς υποτίθεται ότι δεν πραγματοποιούνται νυχτερινές εκπαιδεύσεις.

Η κατάσταση επιβαρύνθηκε περαιτέρω με την είσοδο των πρωτοετών Σπουδαστών καθώς έπειτα από προφορική διαταγή, απαιτείται να παραμένει ένα στέλεχος από κάθε Λόχο κάθε μέρα εντός σχολής, με σκοπό να φροντίζουν για την ομαλή ένταξη των πρωτοετών στο στρατιωτικό περιβάλλον.

Αξίζει να αναφέρω ότι αυτές οι διανυκτερεύσεις είναι επιπλέον των πάγιων υπηρεσιών κάτι που εν ολίγοις καταλήγει στο να παραμένουν τα στελέχη των Ταγμάτων 7 έως 10 ημέρες τον μήνα, εντός σχολής. Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι για τα διανυκτερεύοντα στελέχη δεν έχει προβλεφθεί χώρος για την ανάπαυση τους.


Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας !
Με εκτίμηση ένα αγανακτισμένο στέλεχος!