13.3 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΠΟΜΕΝΣ: Τι συμβαίνει στην Ένωση Στρατιωτικών Μαγνησίας- Βόλου;

ΠΟΜΕΝΣ: Τι συμβαίνει στην Ένωση Στρατιωτικών Μαγνησίας- Βόλου;

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Η ΠΟΜΕΝΣ, με μοναδικό γνώμονα την διασφάλιση της συνδικαλιστικής εκπροσώπησης όλων των εν ενεργεία στρατιωτικών, παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις στην Ένωση Μαγνησίας – Βόλου.

Είναι γνωστό ότι κάποιοι από τη Διοίκηση της εν λόγω Ένωσης, στις αρχές του τρέχοντος έτους 2020, παρέσυραν αιφνιδιαστικά και αναίτια την Ένωση σε διασπαστικές κινήσεις, κατά παράβαση του Καταστατικού της. 

Σήμερα, μετά από όλη αυτή την αναστάτωση που δημιούργησαν, έγινε φαίνεται κατανοητό ότι η διάσπαση και ο διχασμός, που κάποιοι παρουσίαζαν ως “ανεξαρτητοποίηση”, είναι αδιέξοδες πολιτικές που δεν οδηγούν σε κανένα θετικό αποτέλεσμα για τους στρατιωτικούς . 

Κάποιοι δεν αντέχουν να παραδεχθούν τα λάθη τους και τις επικίνδυνες ατραπούς στις οποίες παρέσυραν τους συναδέλφους τους. Στην ύστατη ώρα της παραίτησής τους επιδιώκουν να δημιουργήσουν νέα προβλήματα.

Ας είναι, η ΠΟΜΕΝΣ δεν πρόκειται να τους ακολουθήσει σε ανούσιες αντιπαραθέσεις. Ευχόμαστε απλά καλή συνέχεια σε ότι επιλέξουν να κάνουν.

Υπενθυμίζουμε προς όλες τις πλευρές τα αυτονόητα: Η συνδικαλιστική εκπροσώπηση των στρατιωτικών ολοκληρώνεται μέσα από την δευτεροβάθμια εκπροσώπηση, όπως σε όλους τους εργασιακούς και επαγγελματικούς κλάδους.

Ο νομοθέτης είχε συνειδητά επιλέξει την ύπαρξη μιας και μόνο δευτεροβάθμιας ομοσπονδίας, για να αποφεύγονται φαινόμενα διχασμού, κομματικοποίησης και πόλωσης.

Η Δικαιοσύνη έκρινε κατ’ επανάληψη ότι η Ομοσπονδία αυτή είναι η ΠΟΜΕΝΣ. Δυστυχώς, η πρόβλεψη για περισσότερες Ομοσπονδίες που εισήχθη με τη γνωστή “ντροπολογία” το Μάιο του 2019, υπέθαλψε και υποδαύλισε διασπαστικές τάσεις, όπως οι γνωστές προσπάθειες “ανεξαρτητοποίησης” της Ένωσης Βόλου και της Ένωσης Λάρισας.

Οι στρατιωτικοί όμως κατανοούν ότι μόνο ενωμένοι μπορούμε να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον, γι’ αυτό και καταδίκασαν τους πρωταίτιους της διάσπασης στις πρόσφατες αρχαιρεσίες της Λάρισας. Κάποιοι φαίνεται ότι διαβλέπουν αντίστοιχη κατάληξη και στο Βόλο, και γι αυτό έσπευσαν να κάνουν “ηρωική έξοδο”.

Η ΠΟΜΕΝΣ είναι πάντα ανοιχτή στο διάλογο με όλες τις πρωτοβάθμιες Ενώσεις, με σκοπό να δυναμώνει καθημερινά η φωνή των στρατιωτικών. 

Καλούμε τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Μαγνησίας-Βόλου να σεβαστούν το Καταστατικό της Ένωσής τους και να προσέλθουν στο τραπέζι του διαλόγου με την Ομοσπονδία, ώστε να ξεπεραστούν άμεσα τα προβλήματα του παρελθόντος και να διασφαλίσουμε όλοι μαζί στους στρατιωτικούς της Μαγνησίας την δυναμική εκπροσώπηση που δικαιούνται.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΟ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
  
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΩΤΑΣΕπγός (ΥΔΚ)ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥΤχης (ΠΖ)