13.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΠΟΜΕΝΣ: Μετεγγραφές- Μετακινήσεις Φοιτητών με Αδελφό/ή που φοιτά σε Στρατιωτική Σχολή

ΠΟΜΕΝΣ: Μετεγγραφές- Μετακινήσεις Φοιτητών με Αδελφό/ή που φοιτά σε Στρατιωτική Σχολή

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

           Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Την Κυριακή 10/07/2022 και περί ώρας 10:00, έλαβε χώρα στα Χανιά, στο στρατόπεδο «Ταγματάρχη Μαρκοπούλου», Έκτακτη Γενική Συνέλευση, από την Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Χανίων (ΕΣΠΕΕΧ). Οι λεβέντισσες και λεβέντες Κρήτες, μεσούσης της καλοκαιρινής περιόδου, και ενώ οι  πλειοψηφία αυτών, όντας οικογενειάρχες συνάδελφοι, θα μπορούσαν να απολαμβάνουν το μπάνιο τους σε κάποια από τις αξιοζήλευτες παραλίες των Χανίων, κατανόησαν το διακύβευμα που αφορούσε την μελλοντική τους θεσμική εκπροσώπηση σε δευτεροβάθμιο επίπεδο και με περίσσεια θετική ενέργεια, προτίμησαν να παρευρεθούν σε μια γιορτή της δημοκρατίας, όπου τους δόθηκε η ευκαιρία να εκφραστούν για τα δρώμενα δια της ψήφου.

Ήδη το Διοικητικό Συμβούλιο, σταθμίζοντας το συμφέρον των μελών της Ένωσης του, είχε προτείνει την προσχώρηση στην ΠΟΜΕΝΣ και ζητούσε από τα τελευταία να επικυρώσουν την εισήγησή του αυτή. Τα δε μέλη,  άδραξαν την ευκαιρία που τους δόθηκε και με στεντόρεια φωνή, έστειλαν στο Πανελλήνιο ηχηρό μήνυμα: “Oι στρατιωτικοί των Χανίων επιθυμούν μια και ενιαία θεσμική εκπροσώπηση για όλους τους Έλληνες στρατιωτικούς, όπου τον λόγο θα έχει η βάση, η δε φωνή της θα είναι η ΠΟΜΕΝΣ”. Με απόφαση της πλειοψηφίας και με συντριπτική διάφορα (123 ψήφοι ΠΟΜΕΝΣ έναντι 32 ψήφων ΠΟΕΣ) επικυρώθηκε η εισήγηση του ΔΣ της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Χανίων (ΕΣΠΕΕΧ).

Ως ΠΟΜΕΝΣ, καλωσορίζουμε επίσημα στην μεγάλη οικογένειά μας, την Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Χανίων (ΕΣΠΕΕΧ), καλώντας τα μέλη της να έχουν απαιτήσεις από το δραστήριο Διοικητικό Συμβούλιό τους, αλλά και από την ίδια την ΠΟΜΕΝΣ. Να διεκδικούν λύσεις, να ενημερώνονται και να κοινωνούν οτιδήποτε αφορά την εργασιακή τους κατάσταση και χρίζει θεραπείας ή βελτίωσης.

Η ΠΟΜΕΝΣ, ως οφείλει, τόσο προς τους συναδέλφους των Χανίων όσο και προς όλους τους στρατιωτικούς της Επικρατείας, θα σταθεί αντάξια της εμπιστοσύνης τους, με γνώμονα πάντα την ενότητα και την ομοψυχία.

Καλεί δε, όλες τις Ενώσεις που δεν συστεγάζονται υπό την σκέπη της να ακολουθήσουν το παράδειγμα και των Χανίων, ενώνοντας τις δυνάμεις τους μαζί της.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

Ο ΠρόεδροςΟ Γενικός Γραμματέας
Δημήτριος Ρώτας Ασμχος (ΥΔΚ)Γεώργιος Θεοδώρου Τχης (ΠΖ)