13.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΠΟΜΕΝΣ: Καλό Ταξίδι Δήμητρα

ΠΟΜΕΝΣ: Καλό Ταξίδι Δήμητρα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών – Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. εκφράζει τη βαθιά της θλίψη και οδύνη, για τον άδικο χαμό της εξαίρετης συναδέλφου μας Δήμητρας Λ., μητέρας δύο παιδιών, που εργαζόταν στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορωνοιού, στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Η συνάδελφος μας, σύμφωνα με δημοσιευμένες πληροφορίες είχε υποκείμενα νοσήματα και εργαζόταν στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου. Γεννώνται λοιπόν εύλογα ερωτήματα αν τα όσα αναφέρονται στα δημοσιεύματα, περί υποκειμένων νοσημάτων της αδικοχαμένης συναδέλφου μας, ευσταθούν και αν ναι τι ενέργειες έχει κάνει η διοίκηση του νοσοκομείου ώστε να εναρμονιστεί με την εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, για τους εργαζόμενους που έχουν υποκείμενα νοσήματα.

Το γεγονός αυτό έρχεται  να επιβεβαιώσει με τον πιο τραγικό τρόπο το πόσο επικίνδυνο είναι το επάγγελμα που επιτελεί όλο το στρατιωτικό υγειονομικό προσωπικό, το οποίο το τελευταίο χρονικό διάστημα λειτουργεί κυριολεκτικά σε συνθήκες πολέμου.

Ως Ομοσπονδία συντασσόμαστε με τις προτάσεις της ΠΟΕΔΗΝ και καλούμε την Κυβέρνηση να εφαρμόσει τις προτάσεις που καταθέσαμε στην αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Εργασίας, για την ένταξη του υγειονομικού προσωπικού στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.   

          Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδία, εκφράζει τα ειλικρινά  συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους φίλους της αδικοχαμένης συναδέλφου μας.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

Ο ΠρόεδροςΟ Γενικός Γραμματέας
Δημήτριος ΡώταςΕπγός (ΥΔΚ)Γεώργιος ΘεοδώρουΤχης (ΠΖ)