13.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣΠολυετείς αποσπάσεις στρατιωτικού προσωπικού στο ΣΠ Ιωαννίνων (Μέρος 2ο)

Πολυετείς αποσπάσεις στρατιωτικού προσωπικού στο ΣΠ Ιωαννίνων (Μέρος 2ο)

Του Ηλία Προύφα

Νέες καταγγελίες για το Στρατιωτικό Πρατήριο Ιωαννίνων, φθάνουν στο kranosgr.

Όπως αναφέρει στέλεχος, όσον αφορά τις πολυετείς – μακροχρόνιες αποσπάσεις στο Ηπειρώτικο ΣΠ, παρά τις αυστηρές οδηγίες του ΥΕΘΑ Νίκου Παναγιωτόπουλου και τις κατ’ επανάληψη εντολές του ΑΓΕΣ, Αντιστράτηγου Χαράλαμπου Λαλούση, για εξάλειψη του φαινομένου σε όλους τους σχηματισμούς, οι αλλαγές που έγιναν ήταν ελάχιστες και παραμένουν ακόμη αμετακίνητοι στρατιωτικοί επί μεγάλο διάστημα.

Να σημειώσουμε ότι όντος ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, έχει δώσει σαφέστατες εντολές για αλλαγές, κάτι που ήδη ξεκίνησε να γίνεται πράξη.

Διαβάστε το πρώτο δημοσίευμα πριν ακριβώς ένα μήνα για το θέμα:

Πληθαίνουν καθημερινά οι καταγγελίες στο kranosgr, για τις αποσπάσεις στο Στρατό Ξηράς.

Αυτό που απασχολεί την πλειοψηφία των στρατιωτικών, είναι το πως και γιατί, σχηματισμοί επιλέγουν για χρόνια τα ίδια στελέχη, προκειμένου να καλύψουν θέσεις σε στρατιωτικά πρατήρια, Λέσχες Αξιωματικών, ΚΑΑΥ, Επιτελεία.

Σίγουρα η δουλειά που κάνουν είναι και εκεί σημαντική, αλλά όπως λένε οι ίδιοι οι Στρατιωτικοί, άλλο να είσαι στο ποτάμι του Έβρου, στα παρατηρητήρια των Νησιών, στους όρχους και στις μονάδες και άλλο σε Λέσχες και σε ΣΠ. Όπως και να το κάνουμε έχει διαφορά.

Η επόμενη καταγγελία λοιπόν που μας ήρθε κάνει λόγο για πολυετείς αποσπάσεις στο Στρατιωτικό Πρατήριο των Ιωαννίνων. Μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις οι αποσπάσεις ξεπερνούν την εξαετία, ενώ στην πλειοψηφία τους οι αποσπασμένοι βρίσκονται στο ΣΠΙ, με ευθύνη του σχηματισμού, κοντά στα 3 χρόνια.

Εάν λοιπόν ισχύουν τα παραπάνω, (ευπρόσδεκτες προς δημοσίευση οι απαντήσεις του σχηματισμού) γιατί δεν εφαρμόζονται οι διαταγές καθώς και οι οδηγίες του ΥΕΘΑ Νίκου Παναγιωτόπουλου και του Αρχηγού ΓΕΣ, Αντιστράτηγου Χαράλαμπου Λαλούση;

Η μόνη δικαιολογία – την οποία προβάλουν γενικότερα όπως μαθαίνουμε, άτυπα σχηματισμοί – είναι ότι, ζητούν κόσμο σε Λέσχες, ΚΑΑΥ, Στρατιωτικά Πρατήρια και δε βρίσκουν. Γελάνε και τα ”τσιμέντα”… Δεν υπάρχει περίπτωση να έχουν ζητήσει κόσμο και να μη βρίσκουν. Εκτός αυτού τι σημαίνει για το Στρατό το ρήμα ζητώ ή ζητάω; Παρακαλάω ή διατάζω;

Υ.Γ: Με ενδιαφέρον θα περιμένουμε την τοποθέτηση του δραστήριου Προέδρου της ΕΣΠΕ Ηπείρου, Γιώργου Θεοδώρου και των μελών του Δ.Σ της Ένωσης, για το θέμα.

Θα επανέλθουμε…