13.3 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣΠοιους Ταξίαρχους κάλεσε ο Αρχηγός ΓΕΣ στη συνάντηση με τους Δημοσιογράφους

Ποιους Ταξίαρχους κάλεσε ο Αρχηγός ΓΕΣ στη συνάντηση με τους Δημοσιογράφους

Του Ηλία Προύφα

Προχθές Πέμπτη, στην αλλαγή εκπροσώπου τύπου του ΓΕΣ, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, συναντήθηκε με τους διαπιστευμένους στρατιωτικούς συντάκτες που παρευρέθηκαν στην τελετή.

Μάλιστα για αρκετή ώρα είχε συνομιλία με τους παρευρισκόμενους δημοσιογράφους, οι οποίοι λόγω των πολιτικών εξελίξεων και των υποχρεώσεων που είχαν για ρεπορτάζ, ερχόταν με δικαιολογημένη καθυστέρηση και κατά ομάδες, γι’ αυτό και θεωρείται ως η μεγαλύτερη συγκέντρωση δημοσιογράφων που έγινε σε αλλαγή εκπροσώπου τύπου.

Ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, ευγενέστατος, αναγνωρίζοντας τις ανάγκες του ρεπορτάζ, έχοντας μαζί του το Διευθυντή Δ’ Κλάδου ΓΕΣ, Υποστράτηγο Μπούρα, το Διευθυντή ΕΓΑ, Συνταγματάρχη Μανώλη Τουλουπάκη και την υπεύθυνη εθιμοτυπίας ΕΓΑ/ΓΕΣ, Ταγματάρχη Α. Δημητροπούλου, όχι μόνο δε βιάστηκαν να φύγουν, αλλά παρέμειναν για αρκετή ώρα και συναντήθηκαν με όσους περισσότερους δημοσιογράφους γινόταν.

Βέβαια μέχρι το μεσημέρι, έγινε ”λαικό προσκύνημα”, στα γραφεία των εκπροσώπων, με το Συνταγματάρχη Κολώνια να εισπράττει ευχές για την ανάληψη των καθηκόντων του και του απερχόμενου εκπροσώπου Αντισυνταγματάρχη Κώστα Νταϊφώτη, να δέχεται τα συγχαρητήρια για την πολύ καλή δουλειά που έκανε και την άριστη συνεργασία που είχε με το bunker…

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στην τελετή ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, είχε καλέσει και δύο Ταξίαρχους, οι οποίοι έχουν σχέση με τον τύπου και συνεργάστηκαν μαζί του. Πρόκειται για τον εκπρόσωπο τύπου του ΓΕΕΘΑ, Ταξίαρχο Κώστα Σιρλαντζή, με τον οποίο συνεργάστηκαν στενά στο Δ’ΣΣ και τον π. εκπρόσωπο τύπου του ΓΕΣ, νυν Διευθυντή της Αεροπορίας Στρατού, Ταξίαρχο Γιάννη Χειμαριό, με τον οποίο ο Αντιστράτηγος Χουδελούδης, συνεργάστηκε μαζί του, όταν ως Διοικητής 1ης Στρατιάς, είχε υφιστάμενο τον τότε Διοικητή της 1ης ΤΑΞΑΣ, Γιάννη Χειμαριό.

Αναγνωρίζοντας το έργο των δύο παλαιών συνεργατών του που πρόσφεραν πολύτιμες υπηρεσίες για τον ”χακί” τύπο, τους είχε στο πλευρό του, δείχνοντας με τον τρόπο αυτό ότι, δεν ξεχνά…