13.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣΠοιοι είναι οι τρεις λόγοι που κάλεσε στο γραφείο του τον ΑΓΕΣ...

Ποιοι είναι οι τρεις λόγοι που κάλεσε στο γραφείο του τον ΑΓΕΣ Χ. Λαλούση ο ΥΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλος

(Φωτό Νίκος Παναγιωτόπουλος)

Του Ηλία Προύφα

Προσωπική ενημέρωση από τον Αρχηγό ΓΕΣ, Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση, ζήτησε σύμφωνα με πληροφορίες του kranosgr, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Συγκεκριμένα ο Υπουργός, το πρώτο που θέλησε να μάθει από τον Αντιστράτηγο Λαλούση, αφορούσε την κατάσταση που επικρατεί στη Σάμο και κατά πόσο και σε ποιο βαθμό συνεχίζεται η ανθρωπιστική βοήθεια του Στρατού Ξηράς.

Το δεύτερο θέμα αφορά την επικείμενη κατάταξη των νεοσυλλέκτων οπλιτών, με την προσέλευση περίπου 10000 στρατιωτών σε ΚΕΝ και ΣΥΠΟ, για τους οποίους ο ΥΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλος, εξασφάλισε rapid test.

Το τρίτο θέμα σχετίζεται με τον κορονοϊό και την κατάσταση που επικρατεί από πλευράς Στρατού Ξηράς, στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο 424 ΓΣΝΕ.

Και στα τρία θέματα το ΓΕΣ, υπό τις κατευθύνσεις του ΓΕΕΘΑ και την άριστη συνεργασία του Στρατηγού Φλώρου με τον Αντιστράτηγο Λαλούση, έχουν φέρει θετικά αποτελέσματα.

Να σημειώσουμε ότι, ανάλογη προσωπική εμπεριστατωμένη ενημέρωση έχει ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος, καθημερινά και από τον ΑΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο καθώς και τους Αρχηγούς ΓΕΝ και ΓΕΑ, Αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη και Αντιπτέραρχο Γεώργιο Μπλιούμη, ενώ συχνές είναι και οι κοινές συσκέψεις.

Ο Αρχηγός ΓΕΣ λοιπόν εκλήθη, εδόθησαν οι απαραίτητες απαντήσεις, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα όπως ακούμε, την Υπουργική ικανοποίηση…