13.3 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΠοινικά αδικήματα εναντίον αξιωματικών της ΕΦ για θανάτους Λοχαγού και ΣΥΟΠ

Ποινικά αδικήματα εναντίον αξιωματικών της ΕΦ για θανάτους Λοχαγού και ΣΥΟΠ

Στέλιος Χαραλάμπους

Ολοκληρώθηκε η μελέτη των φακέλων με τις υποθέσεις θανατηφόρων δυστυχημάτων στην Εθνική Φρουρά από τα οποία έχασαν τη ζωή τους ο Λοχαγός Ξάνθος Κυριάκου και η νεαρή ΣΥΟΠ Νάταλυ Νεοφύτου. Σύμφωνα με πληροφορίες η Νομική Υπηρεσία διαπίστωσε ότι και για τις δυο υποθέσεις προκύπτουν ποινικά αδικήματα εναντίον συγκεκριμένων προσώπων, ενώ δόθηκε οδηγία για καταχώρηση των δύο υποθέσεων ενώπιον Δικαστηρίου και στα πρόσωπα που εντοπίζονται ποινικές ευθύνες επιδόθηκαν και κατηγορητήρια.

Αναφορικά με τον θάνατο του λοχαγού Ξάνθου Κυριάκου, η απόφαση της Νομικής υπηρεσίας αφορά δίωξη ενός προσώπου καθώς προκύπτουν ενδεχόμενα αδικήματα που αφορούν.

Το τραγικό δυστύχημα που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του Λοχαγού σημειώθηκε στις 25 Μαΐου 2021,  κατά τη διάρκεια άσκησης των καταδρομέων στην Τροοδίτισσα, την ώρα που επιχειρούσε κατάβαση με τη χρήση σχοινιού. Την δίωξη ενός προσώπου για τον τραγικό θάνατο της 27χρονης Νάταλυς Νεοφύτου, η οποία έχασε τη ζωή της κατά τη διάρκεια άσκησης στον Κόρνο, όταν το όχημα που επέβαινε ανατράπηκε, με αποτέλεσμα να την καταπλακώσει. Το πρόσωπο που διώκεται βρίσκεται αντιμέτωπο με ενδεχόμενο αδίκημα που αφορά την παραμέληση καθήκοντος. Το τραγικό δυστύχημα με θύμα την νεαρή ΣΥΟΠ σημειώθηκε  στις 12 Μαΐου 2022. 

Στην Κύπρο βρίσκεται από το απόγευμα ιατρός από το Ισραήλ, προκειμένου να εξετάσει τον Υπαξιωματικό της Εθνικής Φρουράς, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά έπειτα από ατύχημα στην Αεροπορική Βάση «Ανδρέας Παπανδρέου». Το ατύχημα σημειώθηκε στις 17 Αυγούστου όταν κάτω από συνθήκες που διερευνώνται τραυματίστηκε, ενώ διενεργούσε εργασίες συντήρησης σε όχημα. Ο 54χρονος υπαξιωματικός νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας με την κατάσταση του να είναι κρίσιμη.

ΠΗΓΗ: https://omegalive.com.cy