13.3 C
Athens
Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΠιλότος ελικοπτέρου της αστυνομίας φέρεται να πετάει με σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα –...

Πιλότος ελικοπτέρου της αστυνομίας φέρεται να πετάει με σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα – Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ

Πιλότος ελικοπτέρου της ΕΛ.ΑΣ φέρεται σύμφωνα με ρεπορτάζ του Live News στο Mega, πετάει παρά τη διάγνωση σοβαρών ψυχολογικών προβλημάτων. Το MEGA και η εκπομπή Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο φέρνουν στο φως στοιχεία για την υπόθεση που έχει προκαλέσει αναστάτωση στους κόλπους της ελληνικής αστυνομίας.

Ειδικότερα, όπως αποκάλυψε στο Live News ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα, πιλότος ελικοπτέρου της ΕΛ.ΑΣ έχει διαγνωστεί με σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, αλλά, παρόλα αυτά εξακολουθεί να πραγματοποιεί πτήσεις.

Ο συγκεκριμένος χειριστής φέρεται να έχει μικρή εμπειρία, αλλά όχι ακατάλληλη, για να πιλοτάρει ελικόπτερο, ωστόσο έχει διαπιστωθεί από αρμόδιες επιτροπές πως έχει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα που του καθιστούν απαγορευτικό να πιλοτάρει.

Αναπάντητα ερωτήματα και σύγχυση

Επιπλέον, πληροφορίες αναφέρουν πως ο πιλότος απομακρύνθηκε και στη συνέχεια επανήλθε μετά από επίκληση μη εξειδικευμένων ιατρών, ενώ την ίδια στιγμή πληθαίνουν τα ερωτηματικά γύρω από την έξτρα εκπαίδευση που του προσέφερε μία ιδιωτική εταιρία.

Η συγκεκριμένη εκπαίδευση είχε προκαλέσει νέα αναστάτωση, διότι είχαν χρησιμοποιηθεί τα ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ χωρίς να ενημερωθεί η αρμόδια εταιρία που τα συντηρούσε.

Σημειώνεται ότι ο σχετικός έλεγχος από τις επιτροπές του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας είχε γίνει μετά από το τραγικό συμβάν της πτήσης 9525 της Germanwings το 2015, που εκτελούσε το δρομολόγιο Βαρκελώνη – Ντίσελντορφ και έριξε σκόπιμα ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους, Αντρέας Λούμπιτς. 

Παρακολουθήστε το ρεπορτάζ του Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο:

πηγή: MEGA

ΠΗΓΗ: https://www.newsit.gr/ellada/pilotos-elikopterou-tis-astynomias-petaei-me-sovara-psyxologika-provlimata-synagermos-stin-el-as/3612264/