13.3 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΘΡΗΣΚΕΙΑΠεριφορά της Ιεράς Εικόνος της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην 1η Στρατιά

Περιφορά της Ιεράς Εικόνος της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην 1η Στρατιά

Στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, εντός της 1ης Στρατιάς, του ανώτερου στρατιωτικού σχηματισμού της χώρας, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, στον πανηγυρικό Εσπερινό της μεγάλης Δεσποτικής εορτής.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στα τραύματα που η ανθρώπινη κακία επιφέρει στην κοινωνία μας, κάνοντας αναφορά και στο τελευταίο απαράδεκτο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας το οποίο προσβάλλει την πόλη και τόνισε ότι τώρα περισσότερο από ποτέ η εορτή της Μεταμορφώσεως καθίσταται επίκαιρη καθώς καλεί τον άνθρωπο να μεταμορφώσει τον κακό του εαυτό σε Θείο.

Προ της απολύσεως, πραγματοποιήθηκε η περιφορά της Εικόνας, εντός του στρατοπέδου, παρουσία πλήθους πιστών, ενώ συμμετείχαν ο Υποδιοικητής της 1ης Στρατιάς κ. Θεόδωρος Χατζηγεωργίου, ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, ο Βουλευτής κ. Βασίλειος Κόκκαλης, η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Σουλτάνα Δόκου, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλειος Πινακάς κι άλλοι εκπρόσωποι φορέων.

ΠΗΓΗ: https://www.orthodoxianewsagency.gr