13.3 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΠερίπολα του Στρατού παντού: Εκδόθηκε η ΚΥΑ για παράταση απαγόρευσης κυκλοφορίας σε...

Περίπολα του Στρατού παντού: Εκδόθηκε η ΚΥΑ για παράταση απαγόρευσης κυκλοφορίας σε δάση

Του Ηλία Προύφα

Περίπολα του Στρατού σε όλες τις δασικές εκτάσεις και αυτή την εβδομάδα, μετά την απόφαση της πολιτικής προστασίας, όπου παρατείνεται η απαγόρευση κυκλοφορίας πολιτών σε δάση και άλση.

Σύμφωνα με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, απαγορεύεται σε ολόκληρη τη χώρα η μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε δάση, εθνικούς δρυμούς, περιοχές Natura και άλση.

Όπως ανακοίνωσε χτες, Κυριακή 8 Αυγούστου ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που τέθηκε σε ισχύ στις 6 Αυγούστου παρατείνεται έως την ερχόμενη Παρασκευή 13 Αυγούστου, ώρα 06:00 το πρωί.

Σύμφωνα με αυτήν, απαγορεύεται σε ολόκληρη τη χώρα η μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε δάση, εθνικούς δρυμούς, περιοχές Natura και άλση.

Ταυτόχρονα, για το ίδιο χρονικό διάστημα απαγορεύεται κάθε δραστηριότητα ή εργασία που μπορεί να προκαλέσει φωτιά, όπως για παράδειγμα οξυγονοκόλληση, ή καύση εύφλεκτης ύλης. Για κάθε παράβαση, εκτός από τις σοβαρές ποινικές κυρώσεις, προβλέπεται στην πρώτη περίπτωση πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ και στη δεύτερη, πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ.

Η συνδρομή των ΕΔ συνεχίζεται!