13.3 C
Athens
Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΠΑΡΟΥΣΙΑ ΑΡΧΗΓΟΥ ΓΕΕΘΑ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ AMERICAN HELLENIC INSTITUTE FOUNDATION - AHIF

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΑΡΧΗΓΟΥ ΓΕΕΘΑ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ AMERICAN HELLENIC INSTITUTE FOUNDATION – AHIF

Την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022 ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος παρευρέθη σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από το American Hellenic Institute Foundation – AHIF, με αφορμή την ολοκλήρωση του 14ου Εκπαιδευτικού Ταξιδιού Φοιτητών Εξωτερικής Πολιτικής στην Ελλάδα από 23 έως 30 Ιουνίου 2022 .

            Στην εκδήλωση παρευρέθησαν επίσης:

  • Η Βουλευτής Πέλλης κ. Θεοδώρα Τζάκρη.
  • Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση Πληρεξούσιος Υπουργός Α’ κ. Ιωάννης Βράιλας.
  • Ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ και ο Διοικητής ΔΑΥ Αντιπτέραρχος (Ι) Πέτρος Χατζήρης ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΑ.
  • Ο Γενικός Γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Γιάννης Χρυσουλάκης.
  • Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του American Hellenic Institute Foundation – AHIF κ. Leon Andris.
  • Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του AHI κ. Nick Larigakis και ο Αντιπρόεδρος του AHI Athens Chapter Αντιναύαρχος ε.α. Βασίλειος Κυριαζής.
  • Ανώτατοι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων.

            Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ βράβευσε την κ. Natasia Raphtis η οποία ανακηρύχθηκε η καλύτερη σπουδάστρια, ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την πρόσκληση και συνεχάρη τον κ. Leon Andris και τον κ. Nick Larigakis για το έργο τους και για τις άοκνες προσπάθειες που καταβάλλουν για την προώθηση και εμβάθυνση των Ελληνοαμερικανικών σχέσεων.

            Τέλος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους σπουδαστές τους προγράμματος για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, με έμφαση στις τρέχουσες προκλήσεις άμυνας και ασφάλειας και στην διαρκώς αναβαθμιζόμενη Στρατιωτική Συνεργασία μεταξύ Ελλάδος και ΗΠΑ.