13.3 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣΠαρουσία ΥΦΕΘΑ Ν. Χαρδαλιά στις εκδηλώσεις κατά την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη...

Παρουσία ΥΦΕΘΑ Ν. Χαρδαλιά στις εκδηλώσεις κατά την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στο Δήμο Βύρωνα

O Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς, την Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κυβέρνησης, παρέστη στις τιμητικές εκδηλώσεις κατά την επίσκεψη της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότης, του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στον Δήμο Βύρωνα.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας αρχικά μετέβη στο Ιερό Μετόχι Αναλήψεως, της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους, όπου συμμετείχε στην υποδοχή του κ.κ. Βαρθολομαίου και παρέστη στην τελετή ονοματοδοσίας και στα αποκαλυπτήρια οδοδείκτη μετονομασίας παρακείμενου δρόμου σε οδό «Αγίου Ιερώνυμου Σιμωνοπετρίτου», που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη.

Ακολούθως, παρακολούθησε την εκδήλωση για την Αγιοκατάταξη του Οσίου Ιερωνύμου του Σιμωνοπετρίτου, καθώς επίσης και τον Μέγα Εσπερινό που τελέστηκε χωροστατούντος της Α.Θ.Π. Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, στο Ιερό Μετόχι Αναλήψεως.

Τέλος, μετέβη στο Δημαρχείο του Βύρωνα, όπου πραγματοποιήθηκε τελετή ανακήρυξης του κ.κ. Βαρθολομαίου σε επίτιμο Δημότη του ομώνυμου Δήμου, με αφορμή τη συμπλήρωση 30 ετών στον Πατριαρχικό Θρόνο, τιμώντας το πολυεπίπεδο κοινωνικό, ανθρωπιστικό, περιβαλλοντικό και πνευματικό του έργο.

Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν επίσης ο  Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, οΔήμαρχος Βύρωνα κ. Γρηγόρης Κατωπόδης, Μητροπολίτες και Αρχιερείς της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους κ. Αθανάσιος Μαρτίνος,καθώς επίσης εκπρόσωποι πολιτικών και πολιτειακών αρχών.