13.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣΠαρουσία ΥΦΕΘΑ Νικόλαου Χαρδαλιά στην εκδήλωση του ΕΚΑΒ για την ''Ημέρα Θυσίας...

Παρουσία ΥΦΕΘΑ Νικόλαου Χαρδαλιά στην εκδήλωση του ΕΚΑΒ για την ”Ημέρα Θυσίας του Διασώστη”

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς παρευρέθηκε χθες, Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022, στην εκδήλωση μνήμης για την «Ημέρα Θυσίας του Διασώστη», η οποία πραγματοποιήθηκε από το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) στις εγκαταστάσεις της 112 Πτέρυγας Μάχης, στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, παρουσία του Πρόεδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τελέστηκε Επιμνημόσυνη Δέηση χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδας κ.κ. Ιερώνυμου Β΄, στη μνήμη των πεσόντων εν ώρα καθήκοντος Διασωστών, Νοσηλευτών και Ιατρών του ΕΚΑΒ, ενώ ομιλίες απηύθυναν ο Πρωθυπουργός, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κ. Ασημίνα Γκάγκα και ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Νικόλαος Παπαευσταθίου.

Στο πλαίσιο της τελετής, ο Πρωθυπουργός απένειμε τιμητική βράβευση σε εν ενεργεία στελέχη του ΕΚΑΒ για τον επαγγελματισμό, την ευσυνειδησία, την αυταπάρνηση και την αφοσίωση που επιδεικνύουν κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Μεταξύ των Φορέων βραβεύτηκαν και οι Ένοπλες Δυνάμεις στο πρόσωπο του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, για τη διαχρονική στήριξη και επιχειρησιακή συνεργασία τους με τον Οργανισμό.

Στην εκδήλωση παρέστησαν μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, Βουλευτές της Βουλής των Ελλήνων, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος,Γενικοί Γραμματείς Υπουργείων, οιΑρχηγοίτωνΓενικών Επιετελείων των Ενόπλων Δυνάμεωνκαι των Σωμάτων Ασφαλείας, Διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών, προσωπικό του ΕΚΑΒ, καθώς και συγγγενείς των πεσόντων.