13.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΠαρουσία ΥΕΘΑ Νικόλαου Παναγιωτόπουλου στην τελετή ορκωμοσίας των νέων Ανθυποσμηναγών της Σχολής...

Παρουσία ΥΕΘΑ Νικόλαου Παναγιωτόπουλου στην τελετή ορκωμοσίας των νέων Ανθυποσμηναγών της Σχολής Ικάρων

Στην Αεροπορική Βάση Δεκελείας, στο Τατόι, πραγματοποιήθηκε σήμερα, 3 Ιουλίου, η τελετή ορκωμοσίας των νέων Ανθυποσμηναγών της Σχολής Ικάρων παρουσία του Υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαου Παναγιωτόπουλου. Τα ξίφη στους νέους Αξιωματικούς της Πολεμικής Αεροπορίας επέδωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Από τη Σχολή αποφοιτήσαν 59 Ανθυποσμηναγοί, εκ των οποίων 49 από την Ελλάδα (44 άνδρες, και 5 γυναίκες), 6 άνδρες από την Κύπρο, δύο άνδρες από την Ιορδανία, ένας άνδρας από το Μαυροβούνιο, μία γυναίκα από την Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

Παρόντες στην τελετή ήταν επίσης ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης κ.ψ Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΘΑ κ. Αντώνιος Οικονόμου, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης και ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ.

Την ορκωμοσία των νέων Ανθυποσμηναγών παρακολούθησαν επίσης εκπρόσωποι της Βουλής των Ελλήνων, εκπρόσωποι της Εκκλησίας, της Περιφερειακής και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.