13.3 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣΠαρουσία ΥΕΘΑ Νικόλαου Παναγιωτόπουλου στην υπογραφή Προγραμματικής Συμβάσεως ΥΠΕΘΑ – Δήμου Ανάφης

Παρουσία ΥΕΘΑ Νικόλαου Παναγιωτόπουλου στην υπογραφή Προγραμματικής Συμβάσεως ΥΠΕΘΑ – Δήμου Ανάφης

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος και ο Δήμαρχος Ανάφης κ. Ιάκωβος Ρούσσος υπέγραψαν χθες, Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022, Προγραμματική Σύμβαση για τη «Διαμόρφωση Περιβάλλοντος Χώρου Διαδρόμου Προσγειώσεως Μικρών Αεροσκαφών στη νήσο Ανάφη».

Σκοπός της συγκεκριμένης Συμβάσεως είναι η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου γύρω από τον διάδρομο προσγειώσεως μικρών αεροσκαφών στην Ανάφη σύμφωνα με τις απαιτούμενες προδιαγραφές ασφαλείας, κανονικότητος και αποδοτικότητος των κανόνων της διεθνούς αεροπλοΐας. Η οργάνωση και ο σχεδιασμός του έργου ανατέθηκε στη Μονάδα Μελετών και Κατασκευών (ΜΟΜΚΑ) του ΓΕΕΘΑ υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης που αποτελεί τον Φορέα Υλοποιήσεώς του.

Παρόντες στην τελετή υπογραφής, η οποία πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Υπουργού Εθνικής Αμύνης, ήταν ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Ιωάννης Βρούτσης, ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ και υπηρεσιακοί παράγοντες.