13.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΠαρουσία ΥΕΘΑ Νικόλαου Παναγιωτόπουλου στην τελετή ορκωμοσίας νέων Ανθυποσμηναγών στη Σχολή Ικάρων...

Παρουσία ΥΕΘΑ Νικόλαου Παναγιωτόπουλου στην τελετή ορκωμοσίας νέων Ανθυποσμηναγών στη Σχολή Ικάρων υπό την ΠτΔ

Παρουσία της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021, η τελετή ορκωμοσίας των νέων Ανθυποσμηναγών τάξεως 2021 στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ικάρων, στο Τατόι.

Παρόντες στην τελετή ήταν επίσης ως εκπρόσωπος του Πρόεδρου της Βουλής o Βουλευτής Β1 Βορείου Τομέα Αθηνών κ. Γεώργιος Κουμουτσάκος, ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης και ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ.

Από την τάξη 2021 της Σχολής Ικάρων αποφοιτήσαν 65 Ανθυποσμηναγοί (40 Ιπτάμενοι, 11 Μηχανικοί και τρεις Ελεγκτές Αεράμυνας), εκ των οποίων 54 από την Ελλάδα (46 άνδρες, και οκτώ γυναίκες), 6 από την Κύπρο, 2 από το Μαυροβούνιο, 1 από την Ιορδανία, 1 από την Βοσνία-Ερζεγοβίνη, ένας  από την Ζιμπάμπουε.

Τα ξίφη στους νέους Αξιωματικούς της Πολεμικής Αεροπορίας επέδωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου.