13.3 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣΠαρουσία ΥΕΘΑ Αλκ. Στεφανή στην ορκωμοσία νέων Ανθυπολοχαγών στη ΣΣΕ

Παρουσία ΥΕΘΑ Αλκ. Στεφανή στην ορκωμοσία νέων Ανθυπολοχαγών στη ΣΣΕ

Με την παρουσία της Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023, η τελετή ορκωμοσίας των νέων Ανθυπολοχαγών Τάξεως 2023 «Υπίλαρχος Αντώνιος Καράμπελας» στις εγκαταστάσεις της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, στη Βάρη Αττικής.

Παρόντες ήταν επίσης, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ, ο Υπαρχηγός ΓΕΑ Υποπτέραρχος (Ι) Αντώνιος Πανίδης, τα μέλη του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου του Στρατού Ξηράς.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γλυφάδας – Ελληνικού – Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης κ. Αντώνιος, ο Δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, εκπρόσωποι της Περιφερειακής και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συγγενείς των νέων Ανθυπολοχαγών, απόστρατοι αξιωματικοί, καθώς και η εγγονή του ήρωα Μακεδονομάχου Παύλου Μελά, η κ. Ναταλία Ιωαννίδη.

Από την Σχολή αποφοίτησαν 177 Ανθυπολοχαγοί εκ των οποίων 146 από την Ελλάδα, 25 από την Κύπρο, δύο από Βοσνία – Ερζεγοβίνη, ένας από Αρμενία, ένας από Μολδαβία, ένας από Αλβανία και ένας από Σενεγάλη.

Σε δήλωσή του, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας επισημαίνει:

«Τιμούμε τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων για τα 195 χρόνια προσφοράς στην Πατρίδα των Ευελπίδων, τους οποίους πρώτος ο Ιωάννης Καποδίστριας ονόμασε «Ευέλπιδες», εκείνους δηλαδή που ενσαρκώνουν τις ελπίδες του Έθνους, αποφασισμένους να υπερασπιστούν την εδαφική ακεραιότητα και εθνική ανεξαρτησία με την ίδια τους τη ζωή, εάν χρειαστεί».