13.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔΙΑΦΟΡΑΠαρουσία του Ομίλου EFA GROUP στην DEFEA. Εκδήλωση για τις διευρυμένες εγκαταστάσεις...

Παρουσία του Ομίλου EFA GROUP στην DEFEA. Εκδήλωση για τις διευρυμένες εγκαταστάσεις & νέο εργοστάσιο ΤΗΕΟΝ SENSORS

Ο Όμιλος EFA GROUP ολοκλήρωσε την παρουσία του στην DEFEA 2021 με το διεθνές ενδιαφέρον να εστιάζει στα καινούργια καινοτόμα συστήματά του.

Σε παράλληλη εκδήλωση παρουσιάστηκαν οι διευρυμένες εγκαταστάσεις,

αλλά και το νέο εργοστάσιο της THEON SENSORS.

Επιτυχής υπήρξε η συμμετοχή των εταιριών του Ομίλου EFAGROUP, μέσα από 2 περίπτερα, στη Διεθνή Έκθεση Άμυνας και Ασφάλειας DEFEA που πραγματοποιήθηκε, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια,  στην Αθήνα, στις 13 – 15 Ιουλίου 2021, στο MetropolitanExpo.

Στην DEFEA 2021 συμμετείχαν όλες οι εταιρίες του Ομίλου EFAGROUP, και συγκεκριμένα οι EFAVENTURES, THEONSENSORS, SCYTALYS, ESSYSTEMS, αλλά και οι νέες συνεργαζόμενες εταιρίες, UCANDRONE, AETHER, GAAVIATION καιDEFENDER που παρουσίασαν τα καινοτόμα προϊόντα, τις ολοκληρωμένες λύσεις και υπηρεσίες τους κερδίζοντας το ενδιαφέρον των επισκεπτών της έκθεσης. Ενδεικτική της απήχησης, ως απόρροια της εξωστρέφειας και του εξαγωγικού προσανατολισμού του Ομίλου EFAGROUP (υπενθυμίζουμε ότι ο Όμιλος εξάγει σε πάνω από 55 χώρες), υπήρξε η επισκεψιμότητα που γνώρισαν τα περίπτερα των εταιριών του από πολλούς επισκέπτες, αλλά και από πολυάριθμες επίσημες αντιπροσωπίες χωρών όπως: Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Σαουδική Αραβία, Γαλλία,  Πολωνία,  Ολλανδία, Γερμανία, Βέλγιο, Η.Π.Α. κλπ.

Στo πλαίσιo της DEFEA 2021 και κατά την τελευταία ημέρα της Έκθεσης, η συμμετοχή του Ομίλου EFAGROUP ολοκληρώθηκε  με εκδήλωση που διοργάνωσε ο Όμιλος στις κεντρικές εγκαταστάσεις της THEONSENSORS στο Κορωπί. Πλήθος καλεσμένων, μεταξύ των οποίων Πρέσβεις και Ακόλουθοι Άμυνας ξένων χωρών και εκπρόσωποι του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου,  είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις νέες διευρυμένες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της THEONSENSORS, αλλά και να γνωρίσουν το νέο εργοστάσιό της, όμορο του κεντρικού κτιρίου της, συνολικής έκτασης 1.600 τ.μ., που εκτός από τη ΤΗΕΟΝ SENSORS θα φιλοξενεί πλέον την ESSYSTEMSκαι την UCANDRONE.

Ο Νίκος Παπάτσας, Αντιπρόεδρος του Ομίλου EFAGROUP, δήλωσε: «Η παρουσία του Ομίλου EFAGROUP με όλες τις εταιρίες του στην DEFEA 2021, έδειξε για ακόμη μια φορά πως η Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία μπορεί να πρωτοστατήσει σε παγκόσμιο επίπεδο, επενδύοντας στο ελληνικό engineering και τη δυναμική της εγχώριας βιομηχανίας. H Έκθεση αυτή θα πρέπει να αποτελέσει το εφαλτήριο για την αναγέννηση της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας στέλνοντας το μήνυμα ότι η Ελλάδα μπορεί να παράγει αμυντική τεχνολογία και καινοτομία και να αποτελεί δυναμικό εταίρο στις διεθνείς αγορές».

Στην έκθεση η ΤΗΕΟΝ SENSORS παρουσίασε προϊόντα τελευταίας τεχνολογίας, όπως θερμικές διόπτρες, θερμικά περισκόπια, μονόκυαλα και δίκυαλα νυχτερινής παρατήρησης, με τους επισκέπτες να δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το κορυφαίο στον κόσμο δίκυαλο νυχτερινής παρατήρησης NYX που χρησιμοποιείται σε πολλές χώρες του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ (USMC). Εξαιρετικά δημοφιλές προϊόν στην έκθεση υπήρξε και το  Mikron 16 mm δίκυαλο νυχτερινής όρασης  που διαθέτει μειωμένο βάρος και διάσταση, χωρίς καμία αισθητή μείωση της απόδοσης. Υπενθυμίζεται ότι το Mikron 16 mm είναι το σύστημα που κέρδισε πρόσφατα τον μεγαλύτερο δημόσιο διαγωνισμό για κυάλια νυχτερινής παρατήρησης (Night Vision) που έχει ποτέ διεξαχθεί στην Ευρώπη -  για τις ένοπλες δυνάμεις της Γερμανίας και του Βελγίου.
 
H εταιρία παρουσίασε επίσης για πρώτη φορά την πολλά υποσχόμενη νέα γενιά θερμικών Thermis MK2 με σημαντικά χαμηλότερο βάρος και μικρότερες διαστάσεις, με πολύ καλύτερη όμως απόδοση, η οποία αναμένεται να αποτελέσει βιομηχανικό πρότυπο στα θερμικά, αντίστοιχο με το πρότυπο του NYX στα night vision. Μεγάλη έμφαση έδωσε η εταιρία στην παρουσίαση του νέου πολυφασματικού προγράμματος οδήγησης – λύσεις για πλατφόρμες. Τα συστήματα χρησιμοποιούν κανάλι ημέρας / νύχτας και θερμικό κανάλι για βελτιωμένες δυνατότητες οδήγησης, ενώ αποτελούν από τα πρώτα οπτικά συστήματα βασισμένα σε πλατφόρμες που θα κυκλοφορήσει η THEON στο προσεχές διάστημα.
 
Πόλος έλξης επίσης, για τους επισκέπτες αποτέλεσαν τα νέα καινοτόμα συστήματα – επιχειρησιακές λύσεις MIMS Airborne, MIMS Naval, MIMS Ranger και ULS που παρουσίασε η SCYTALYS και τα οποία προσφέρουν αναβαθμισμένες δυνατότητες τακτικής πλοήγησης και ζεύξης δεδομένων συνθέτοντας κοινή επιχειρησιακή εικόνα σε αέρα, θάλασσα και ξηρά αντίστοιχα. Να σημειωθεί ότι ήταν η πρώτη φορά που παρουσιάστηκαν στο ευρύ κοινό οι δυνατότητες του συστήματος MIMS Airborne που θα εγκατασταθεί στα ΑΦΝΕ Ρ-3ΗΝ του ΠΝ, αυξάνοντας κατακόρυφα τις επιχειρησιακές τους δυνατότητες.
 
Οι επισκέπτες παράλληλα, είχαν τη δυνατότητα  να δουν από κοντά την κάμερα οπτικής απεικόνισης Quantum 360° της DEFENDER, που έχει σύστημα παρακολούθησης, καταγραφής και ανάλυσης δεδομένων με δυνατότητα απευθείας μετάδοσης (live streaming) και πληροφοριών (metadata) σε απομακρυσμένες τοποθεσίες.
 
Μεγάλο υπήρξε το ενδιαφέρον για την τακτική σουίτα για οχήματα ειδικών επιχειρήσεων, που παρουσίασε η EFA VENTURES, η εταιρία που ενορχηστρώνει τις διεθνείς βιομηχανικές συνεργασίες του Ομίλου. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη αρθρωτή λύση για τη μετατροπή των μελλοντικών ή ήδη υπαρχόντων οχημάτων σε οχήματα ειδικών επιχειρήσεων μέσω της εγκατάστασης αισθητήρων, όπως παθητικού αισθητήρα εντοπισμού πυρών, κάμερας ημέρας/νύχτας 360° ή ακόμη και ενός mini drone. Η λύση ενσωματώνει λογισμικό διοίκησης και ελέγχου και επίγνωσης της τακτικής κατάστασης που διασυνδέει με ασύρματους ΜΑΝΕΤ το όχημα, το drone και τους στρατιώτες που επιχειρούν εκτός του οχήματος.
 
Ακολουθώντας τις τελευταίες απαιτήσεις και εξελίξεις της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, η ES SYSTEMS παρουσίασε τους καινοτόμους έξυπνους, αυτόνομους, χαμηλής ισχύος και ασύρματους αισθητήρες ιδανικούς για ενσωμάτωση σε συστήματα και λύσεις IoT. Τα προϊόντα της ES Systems - αισθητήρες πίεσης και ροής αερίων, καθώς και ολοκληρωμένα συστήματα IoT -   χρησιμοποιούνται σε εξεζητημένες εφαρμογές ελέγχου και παρακολούθησης στους τομείς της βιομηχανίας, της ιατρικής, της αεροδιαστημικής και των καταναλωτικών αγαθών, είτε ως αυτόνομα στοιχεία είτε ενσωματωμένα σε μεγαλύτερα συστήματα.
 
Μαγνήτη των περιπτέρων του Ομίλου EFA GROUP αποτέλεσαν για το κοινό και τα Μη Επανδρωμένα Συστημάτα  (πολυκόπτερα αλλά και σταθερής πτέρυγας) και Πλατφόρμες της UCANDRONE και τα Μη Επανδρωμένα Αεροχήματα και Εναέριοι Στόχοι της  ΑΕΤΗER AERONAUTICS. Τα συστήματα της UCANDRONE είναι ικανά να επιβλέψουν μεγάλες εκτάσεις εδάφους, αλλά και υδάτων, καθώς και να πραγματοποιήσουν εναέρια παρακολούθηση υπό μεταβαλλόμενες και πολύπλοκες συνθήκες - για την υποστήριξη στρατιωτικών επιχειρήσεων αλλά και αναγκών εσωτερικής ασφάλειας. Από την άλλη, τα 15 διαφορετικά μοντέλα εναέριων στόχων και οικογένειες μοντέλων της AETHER, καλύπτουν όλη την έκταση επιδόσεων, από χαμηλές έως διηχητικές ταχύτητες, ενώ λόγω της υψηλής τους ευελιξίας, δύνανται να καλύψουν οποιεσδήποτε επιχειρησιακές απαιτήσεις.
 
Τέλος, η G.A. AVIATION SERVICES με εγκαταστάσεις στην περιοχή του Κορωπίου (Επίσημο Ελικοδρόμιο) και στο Αεροδρόμιο των Μεγάρων, παρουσίασε τις MRO υπηρεσίες της ως Πιστοποιημένος Οργανισμός Συντήρησης Αεροσκαφών από την Ευρωπαϊκή Αεροπορική Αρχή (EASA) και την Ελληνική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και ως Εξουσιοδοτημένο Επισκευαστικό Κέντρο της LEONARDO HELICOPTERS, της TEXTRON AVIATION, της CIRRUS & DIAMOND Aircraft.
 
O Όμιλος EFA GROUP δραστηριοποιείται στην αγορά της αεροδιαστημικής, άμυνας και ασφάλειας και έχει εδραιωθεί σε περισσότερες από 55 χώρες παγκοσμίως. Απασχολεί πάνω από 260 άτομα προσωπικό, ως επί το πλείστον Έλληνες επιστήμονες και μηχανικούς. Στον όμιλο ανήκουν η EFA VENTURES (Διεθνής Πάροχος Βιομηχανικών Συνεργασιών και Συναφών Ολοκληρωμένων Λύσεων και Υπηρεσιών), η ΤΗΕΟΝ SENSORS (Συστήματα Νυχτερινής Όρασης και Θερμικής Απεικόνισης), η SCYTALYS (Συστήματα Τακτικής Διοίκησης, Ελέγχου, Επικοινωνιών, Ζεύξης Δεδομένων, Εξομοίωσης, Λύσεις Διαλειτουργικότητας), η ES SYSTEMS (Ολοκληρωμένα Συστήματα Αισθητήρων με τεχνολογία MEMS και Λύσεις IoT) και η DEFENDER (Πανοραμικές Κάμερες και Συστήματα Ανάλυσης και Επεξεργασίας Εικόνας). Οι δραστηριότητες του EFA GROUP ενισχύονται από την epicos.com, τη μοναδική διεθνώς Β2Β διαδικτυακή πύλη για τον χώρο της Αεροδιαστημικής, Άμυνας και Νέων Τεχνολογιών (ADHT).www.efagroup.euΠερισσότερες πληροφορίες στα: www.efaventures.com  www.theon.com  www.scytalys.com   www.esenssys.com  www.defender-ai.com
www.epicos.com

Κεντρικές εγκαταστάσεις και εργοστάσιο THEON SENSORS
Νέο εργοστάσιο THEON SENSORS, ES-SYSTEMS, UCANDRONE
Στιγμιότυπo από την εκδήλωση στη THEON SENSORS
Στιγμιότυπο από τις ξεναγήσεις στο νέο εργοστάσιο στα πλαίσια της εκδήλωσης στη ΤΗΕΟΝ SENSORS
Στιγμιότυπο από τις ξεναγήσεις στο νέο εργοστάσιο στα πλαίσια της εκδήλωσης στη ΤΗΕΟΝ SENSORS