13.3 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΠαρουσία του ΑΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κων. Φλώρου η παράδοση παραλαβή Διοικητού Διακλαδικής Διοίκησης...

Παρουσία του ΑΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κων. Φλώρου η παράδοση παραλαβή Διοικητού Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικού Πολέμου

Την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022 ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος συνοδευόμενος από τον Διοικητή της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγο Γιώργιο Τσιτσικώστα, παρευρέθη στην τελετή παράδοσης – παραλαβής καθηκόντων του Διοικητή Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΔΕΕ) από τον Υποστράτηγο Προκόπιο Μαυραγάνη στον Υποστράτηγο Γεώργιο Μανουρά, που έλαβε χώρα στο Στρατόπεδο «ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΣΙΓΑΝΤΕΣ» στον Καρέα Αττικής.

            Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο υπερεκατοντούτης Στρατηγός Ιερολοχίτης κ. Κωνσταντίνος Κόρκας, ο Επίτιμος Γενικός Επιθεωρητής Στρατού Στρατηγός κ. Χρήστος Φωτόπουλος και ο Επίτιμος Διοικητής Β’ Σώματος Στρατού Στρατηγός κ. Ζαχαρίας Βερίγος.

            Παρευρέθησαν επίσης ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού κ. Ηλίας Αποστολόπουλος όπως και εν ενεργεία και εν αποστρατεία Αξιωματικοί.

            Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ κατά τον σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις τρέχουσες διεθνείς εξελίξεις και στο ρόλο που διαδραματίζουν οι Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΕΕ) σε αυτές, στην απαίτηση ενίσχυσης τόσο της διακλαδικότητας όσο και της συνεργασίας και συνεκπαίδευσής τους με το  Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή (ΛΣ-ΕΛΑΚΤ) και την Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ), καθώς και στην σημασία της ΔΕΠ για την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων και την επαύξηση των δυνατοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων της Χώρας μας.

            Αναφέρθηκε επίσης στην σημαντική αναβάθμιση του οπλισμού, του υλικού και των μέσων των Σχηματισμών και των Μονάδων των Ειδικών Επιχειρήσεων, στην ολοκλήρωση της διαμόρφωσης του Διοικητηρίου της ΔΔΕΕ σύμφωνα με τα συμμαχικά πρότυπα όπως και των νέων εγκαταστάσεων του Ειδικού Τμήματος Αλεξιπτωτιστών (ΕΤΑ), καθώς και στην εξέλιξη των εργασιών για την ολοκλήρωση του νέου διοικητηρίου της ΔΕΠ, των σύγχρονων υποδομών της Μοίρας Υποστήριξης Ειδικών Επιχειρήσεων στο Στρατόπεδο «ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΛΛΙΝΣΚΗ» όπως και αυτών της Μονάδας Αεροπορικών Ειδικών Επιχειρήσεων, οι οποίες αναμένονται να ολοκληρωθούν έως το τέλος του έτους.

            Επιπρόσθετα, ευχαρίστησε το σύνολο του προσωπικού της ΔΕΠ για την προσπάθεια που κατέβαλε και συνεχίζει να καταβάλει, αποτέλεσμα της οποίας μεταξύ άλλων ήταν η επίδοση του ΕΤΑ που αξιολογήθηκε από το Στρατηγείο Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων (NATO Special Operations HQ) του ΝΑΤΟ ως «Ετοιμοπόλεμο» (Combat Ready) με χαρακτηρισμό «Exceptional» και ευμενέστατα σχόλια . Ολοκληρώνοντας, προέτρεψε τα στελέχη να επιδείξουν τον ίδιο ζήλο ώστε να τύχουν ανάλογης επίδοσης και στις επερχόμενες αξιολογήσεις τους τόσο το Τμήμα Ναυτικών Ειδικών Επιχειρήσεων (ΤΝΕΕ) όσο και η ΔΔΕΕ ως Τμηματική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων (Special Operations Component Command – SOCC).

            Κατά την διάρκεια της τελετής, τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα κατά την εξάπλωσης του COVID-19.