13.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔΙΑΦΟΡΑΠαρουσία της Ένωσης Ελληνικών Εταιριών Αεροδιαστημικής Ασφάλειας & Άμυνας στη Διεθνή Έκθεση...

Παρουσία της Ένωσης Ελληνικών Εταιριών Αεροδιαστημικής Ασφάλειας & Άμυνας στη Διεθνή Έκθεση DEFEA 2023

Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή των εταιρειών-μελών της Ένωσης Ελληνικών Εταιριών Αεροδιαστημικής Ασφάλειας & Άμυνας (Ε.ΕΛ.Ε.Α.Α. / HASDIG) στη 2η Διεθνή Έκθεση DEFEA – Defence Exhibition Athens 2023, που πραγματοποιήθηκε από τις 9 έως τις 11 Μαΐου στο Metropolitan Expo.

Οι εταιρείες-μέλη της Ένωσης παρουσίασαν τα νέα καινοτόμα προϊόντα τους αντικατοπτρίζοντας τις προσπάθειες των ελληνικών εταιρειών για την ανάπτυξη νέων συστημάτων και υπηρεσιών υψηλής τεχνολογίας που μπορούν να ανταγωνιστούν επάξια τα ξένα προϊόντα. Εντυπωσίασαν τα νέα συστήματα Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων συλλογής πληροφοριών αλλά και κρούσης, τα ηλεκτρο-οπτικά συστήματα έρευνας και επιτήρησης, τα οπλικά συστήματα, τα συστήματα βαλλιστικής και ατομικής προστασίας, ηλεκτρονικών, θωρακισμένων οχημάτων, επικοινωνιών και συστημάτων Διοίκησης και Ελέγχου που αναπτύχθηκαν τα τελευταία χρόνια.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης,τοΠροεδρείο της Ε.ΕΛ.Ε.Α.Α. επισκέφτηκε όλα τα περίπτερα των εταιρειών-μελών της Ένωσης συνομιλώντας με στελέχη τους, ενώ συναντήθηκε με αξιωματούχους Επιμελητηρίων και του Enterprise Greece,καθώς και εκπροσώπους primecontractorsεταιριών του εξωτερικού.

Σημαντική συνάντηση πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Ε.ΕΛ.Ε.Α.Α.κ. Νίκος Παπάτσαςμε τον Υπουργό Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας κύριο Μιχάλη Γιωργάλλα και τον Πρόεδρο του Κυπριακού Συνδέσμου Επιχειρήσεων Έρευνας και Καινοτομίας (Κ.Σ.ΕΕΚ – CARIE) κ. Τάσο Κουνούδη, όπου συζητήθηκαν περαιτέρω λεπτομέρειες για την επέκταση της συνεργασίας των δύο Συνδέσμων.

Υπενθυμίζεται ότι η Ε.ΕΛ.Ε.Α.Α. και ο Κ.Σ.ΕΕΚ (CARIE) υπέγραψαν τον περασμένο Ιανουάριο στη Λεμεσό της Κύπρου Μνημόνιο Συναντίληψης (MoU).Στόχος του Μνημονίου είναι η εδραίωση και η ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των αμυντικών βιομηχανιών της Ελλάδας και της Κύπρου, τόσο σε διμερές, όσο και σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Ε.ΕΛ.Ε.Α.Α. κ. Νίκος Παπάτσας «με τη συμμετοχή τους στην έκθεση DEFEA 2023 οι εταιρείες-μέλη της Ένωσης, παρουσίασαν το υψηλό τεχνολογικό τους επίπεδο, τα καινοτόμα και πρωτοποριακά τους προϊόντα, τα οποία, όπως έχει αποδειχτεί πολλές φορές, μπορούν να ανταγωνιστούν ισάξια αντίστοιχα ξένα στις διεθνείς αγορές. Οι εταιρείες-μέλη της Ένωσης επενδύουν διαρκώς σε νέες τεχνολογίες και αξιοποιούν όλα τα διαθέσιμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση προγράμματα για την Έρευνα και Ανάπτυξη νέων προϊόντων, συνεργαζόμενες με εγχώριες και ξένες εταιρείες, στοχεύοντας πάντα στην πραγματοποίηση εξαγωγών και στην άμεση και μακροχρόνια κάλυψη των αναγκών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.Τα μέλη της Ένωσηςέχουν αποδείξει την αξιοπιστία τους, την αφοσίωσή τους στην πρόοδο της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας και τη βούλησή τους να επενδύσουν στην εξωστρέφειά της προς όφελος της άμυνας και της οικονομίας της χώρας».