13.3 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣΠαρουσία Παναγιωτόπουλου, στη DEFEA 2023

Παρουσία Παναγιωτόπουλου, στη DEFEA 2023

Με απόλυτη επιτυχία και σημαντική εκπροσώπηση σε πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ολοκληρώθηκε η 2η DEFEA– DefenceExhibitionAthens 2023, που πραγματοποιήθηκε από τις 9 έως τις 11 Μαΐου στο Metropolitan Expo.

Η παρουσία 55 επίσημων αποστολών με επικεφαλής Υπουργούς και Υφυπουργούς Άμυνας, Αρχηγούς Ενόπλων Δυνάμεων και Επιτελείων, Διευθυντές Αμυντικών Υπηρεσιών και υψηλόβαθμα στελέχη των κολοσσών της παγκόσμιας αμυντικής βιομηχανίας, επιβεβαιώνει τον αναβαθμισμένο ρόλο της Ελλάδας η οποία με τη φετινή διοργάνωση DEFEA 23 βρέθηκε στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος στον τομέα της Άμυνας, της Ασφάλειας και της Αμυντικής Βιομηχανίας.

Την έκθεση εγκαινίασε την Τρίτη 9 Μαΐου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, παρουσία του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Νικόλαου Χαρδαλιά, του υφυπουργού για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια Κώστα Φραγκογιάννη, του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιώργου Τσακίρη, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ  Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστράτηγου Άγγελου Χουδελούδη, του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναύαρχου Ιωάννη Δρυμούση και του Αρχηγού ΓΕΑ Αντιπτέραρχου Θεμιστοκλή Μπουρολιά.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος περιηγήθηκε στα περίπτερα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας και της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων καθώς και στα περίπτερα Ελλήνων και ξένων εκθετών. Είχε ακόμη την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους εκπροσώπους των μεγαλύτερων εταιρειών της παγκόσμιας αμυντικής βιομηχανίας, να ενημερωθεί για τις νέες τεχνολογίες και τις δυνατότητες που προσφέρουν καθώς και για την προοπτική επίτευξης αμοιβαίως επωφελών συμφωνιών.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στη DEFEA 23, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε σειρά σημαντικών συναντήσεων με ομολόγους του, όπως ο Ιταλός υπουργός Άμυνας ΓκουίντοΚροσέτο, ο Κύπριος υπουργός Άμυνας Μιχάλης Γιωργαλλάς και η υπουργός Άμυνας της Βόρειας Μακεδονίας ΣλαβιάνκαΠετρόφσκα, με τους οποίους συζήτησε για τις διεθνείς γεωπολιτικές εξελίξεις και για θέματα διμερούς αμυντικού ενδιαφέροντος, ενισχύοντας το αποτύπωμα της Ελλάδας στον τομέα της αμυντικής διπλωματίας.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος είχε επίσης συνάντηση με την αντιπροσωπεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, παρουσία του πρέσβη των ΗΑΕ στην Ελλάδα, Σουλεϊμάν ΧαμίντΣάλεμΑλμαζρούι ενώ συμμετείχε και σε ανοιχτή συζήτηση για τον ρόλο της Ελλάδας στο επίκεντρο των γεωπολιτικών εξελίξεων και την ανάπτυξη της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας.

Για μία ακόμη φορά, η DEFEA – Defence Exhibition Athens 2023 έφερε την Ελλάδα στο προσκήνιο, δημιούργησε σημαντικές ευκαιρίες για την ανάπτυξη της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας και την ενδυνάμωση του αμυντικού και διπλωματικού αποτυπώματος της χώρας, θέτοντας τις βάσεις για μία ακόμη μεγαλύτερη και πιο επιτυχημένη διοργάνωση το 2025.