13.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙΠαρουσίαση βιβλίου Σχη ε.α. - Αντιδημάρχου Φυλής Νίκου Χατζητρακόσια 

Παρουσίαση βιβλίου Σχη ε.α. – Αντιδημάρχου Φυλής Νίκου Χατζητρακόσια 

Με μια άνευ προηγουμένου προσέλευση αλλά και συναισθηματική σύνδεση του κόσμου χαρακτηρίστηκε η παρουσίαση της δεύτερης ποιητικής συλλογής «ΜΑΖΙ ΔΡΟΜΟΣ ΦΩΤΕΙΝΟΣ» του Αντιδημάρχου Φυλής και Συνταγματάρχη ε.α. (ΣΣΕ 1990 ) Νίκου Χατζητρακόσια στην αίθουσα του Δημαρχείου Φυλής το βράδυ της Τετάρτης 31 Μαΐου.

Εκατοντάδες φίλες και φίλοι παρακολούθησαν ευλαβικά την εκδήλωση, επιλέγοντας να βρεθούν κοντά του σε μια ξεχωριστή στιγμή που αναδεικνύει την ευαισθησία και τον αυθορμητισμό του. Ανάμεσά τους ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Θανάσης Μπούρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος, αιρετοί συνάδελφοί του στο Δημοτικό Συμβούλιο και πολλοί συμμαθητές του στρατιωτικοί. Προλόγισε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, ο οποίος παρά το γεγονός ότι δεν είναι φιλόλογος, αλλά φυσικός, έκανε εύστοχες παρατηρήσεις. «Έχουμε συμπορευτεί με το Νίκο στην αυτοδιοίκηση πολλά χρόνια και προβλέπω ότι θα πορευτούμε πολλά ακόμα, σε ένα δρόμο φωτεινό», επεσήμανε.

Ακολούθησε μια άρτια και καλά δομημένη εκδήλωση, που διανθίστηκε με μελοποιημένα ποιήματα του Νίκου Χατζητρακόσια. Για τη συλλογή και τον ποιητή μίλησαν η φιλόλογος- λογοτέχνης Σοφία Σκλείδα και η συγγραφέας – κοινωνιολόγος Νατάσα Γκουτζικίδου. Ποιήματά του διάβασε η ηθοποιός και σκηνοθέτης Στέλλα Νικολοθανάση.

Στο τέλος ο Νίκος Χατζητρακόσιας χάρισε αντίτυπα της συλλογής του στους φίλους του. Μάλιστα, πολλοί ήταν εκείνοι που περίμεναν υπομονετικά, λόγω της πολυκοσμίας, να τους γράψει προσωπική αφιέρωση, δείχνοντας την αγάπη και την εκτίμησή τους στο πρόσωπό του.

Το βιβλίο είναι χάρισμα για όσους το επιθυμούν.