13.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 21: Μήνυμα αποτροπής από το Γ'ΣΣ

ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 21: Μήνυμα αποτροπής από το Γ’ΣΣ

Του Ηλία Προύφα

Πανέτοιμο για τον ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑ το Γ’ΣΣ/NRDC-GR, το οποίο είναι έτοιμο να στείλει μήνυμα αποτροπής, με όλους τους υφιστάμενους σχηματισμούς του και τα οπλικά μέσα που διαθέτει

Από την περιοχή της Ηπείρου έως τον ποταμό Νέστο της Ανατολικής Μακεδονίας, οι μονάδες του Γ’ΣΣ, ασκούνται καθόλη τη διάρκεια του 24ωρου, εκτελώντας διάφορα σενάρια επιχειρήσεων.

Ήδη ο Σωματάρχης της Μακεδονίας και Ηπείρου, Αντιστράτηγος Αναστάσιος Σπανός, σε συνεργασία με τους Αρχηγούς ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και τον Αρχηγό ΓΕΣ, Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση, έχει περιοδεύσει σε όλους τους υφιστάμενους σχηματισμούς, δίνοντας τις απαραίτητες εντολές και κατευθύνσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kranosgr, αυτή την ώρα στην Κοζάνη, παρόντος του Στρατηγού Σπανού, διεξάγεται επιτυχώς μεγάλη προάσκηση του Παρμενίωνα.

Η στρατιωτική άσκηση “Παρμενίων” αποτελεί τη μεγαλύτερη διακλαδική ΤΑΜΣ στην χώρα μας και διεξάγεται για πάνω από 25 χρόνια. Πρόκειται για άσκηση μεγάλης κλίμακας, η οποία σχεδιάζεται και διευθύνεται από το ΓΕΕΘΑ, με τη συνδρομή των Γενικών Επιτελείων.

Πήρε το όνομα της από τον Παρμενίων, τον άλλοτε στρατηγό της Μακεδονίας και έναν από τους σημαντικότερους συνεργάτες του Φίλιππου Β’ και του Μ. Αλεξάνδρου.

Η άσκηση ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ πραγματοποιείται σε όλο τον Ελλαδικό χώρο, κατά τους πρώτους μήνες του Φθινοπώρου. Στην άσκηση, εκτός από το ΓΕΕΘΑ, τα Γενικά Επιτελεία και τις Μείζονες Διοικήσεις, συμμετέχουν και κυβερνητικοί φορείς, όπως η Πολιτική Προστασία και το Υπουργείο Εσωτερικών.

(Φωτό αρχείου)