13.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΠΑΡΕΛΑΣΗ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ - ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ. Του Δημοσιογράφου της ΕΤ3 Νίκου Λαδιανού

ΠΑΡΕΛΑΣΗ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ – ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ. Του Δημοσιογράφου της ΕΤ3 Νίκου Λαδιανού

Γράφει ο Δημοσιογράφος της ΕΤ3 Νίκος Λαδιανός

Επιστρέφουμε στο ρεπορτάζ, γενικές γραμμές του οποίου είχαμε δώσει αποκλειστικά στο Δελτίο Ειδήσεων της ΕΡΤ3, στις 28 Ιανουαρίου. Εντατικές, λοιπόν, είναι οι προετοιμασίες, σύμφωνα με πληροφορίες μας, σε μεγάλο στρατόπεδο της Αττικής, για την διεξαγωγή της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης της 25ης Μαρτίου.

Επιβεβαιώνονται οι αρχικές πληροφορίες, που είχαμε μεταδώσει, ότι θα δοθεί μεγάλη βαρύτητα στο ιστορικό κομμάτι της παρέλασης, καθώς θα παρελάσουν στρατιωτικά τμήματα, που θα αντιπροσωπεύουν τις ιστορικές περιόδους των τελευταίων 200 ετών, μέσα από τις αντίστοιχες φορεσιές, προερχόμενες από διάφορες περιοχές της χώρας. Ειδικό ρόλο στο κομμάτι αυτό θα έχουν οι διμοιρίες της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, με μια εντυπωσιακή διέλευση.

Εντύπωση αναμένεται να προκαλέσει και το τεθωρακισμένο άρμα μάχης, το οποίο για τις ανάγκες της παρέλασης θα έχει ειδική επετειακή εμφάνιση! Είναι πολύ πιθανό, η φετινή παρέλαση της 25ης Μαρτίου να αρχίσει λίγο νωρίτερα από την καθιερωμένη ώρα, εξαιτίας της υποχρέωσης να βρίσκονται όλοι οι ηγέτες της Ε.Ε., άρα και ο Έλληνας πρωθυπουργός, στην προγραμματισμένη για εκείνη τη μέρα, Σύνοδο Κορυφής.

Μένει, βεβαίως, να δούμε πώς θα διεξαχθεί η παρέλαση, από πλευράς παρουσίας κόσμου, υπό ποιες προϋποθέσεις και περιορισμούς, αφού είναι νωρίς ακόμη για να γνωρίζουμε τα ακριβή επιδημιολογικά δεδομένα εκείνων των ημερών.

Πάντως, σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη επανήλθε στο θέμα, διευκρινίζοντας: «Η στρατιωτική παρέλαση θα γίνει με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα. Θα μεταδοθεί από την τηλεόραση.

Θα είναι ένα ωραίο θέαμα που θα γεμίσει με υπερηφάνεια όλους τους Έλληνες. Δεν θέλουμε συγχρωτισμό. Η παρέλαση θα μεταδοθεί, δε θα είναι κάλεσμα στον κόσμο να βρεθεί εκεί. Αυτό επιβάλλεται από τους περιορισμούς της πανδημίας».