13.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣΠαρέμβαση «σωτηρίας» για τον Ναό Μεταμόρφωσης Σωτήρος στην 1η Στρατιά

Παρέμβαση «σωτηρίας» για τον Ναό Μεταμόρφωσης Σωτήρος στην 1η Στρατιά

Του Κώστα Γκιάστα
Σωτήρια… παρέμβαση στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος εντός της 1ης Στρατιάς αποφάσισε χθες βράδυ σε συνεδρίασή του, το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, απόφαση όμως που έφερε και αντιδράσεις τόσο από πλευράς της «Λαϊκής

Συσπείρωσης» όσο και από την «Ανατροπή για τη Θεσσαλία». Για το ζήτημα, που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, τοποθετήθηκε αρχικά ο Κ. Αγοραστός τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι είναι ένα σημαντικό κτίριο στο οποίο υπάρχουν αγιογραφίες του Αγήνορα Αστεριάδη και ενημέρωσε το Συμβούλιο ότι του ζητήθηκε η εξεύρεση λύσης τόσο από την πλευρά της 1ης Στρατιάς όσο και από εκείνη της Εκκλησίας. Είπε πως υπάρχουν δύο επιλογές: η μία να το αφήσουν να καταρρεύσει και η άλλη να παρέμβουν για να σωθεί, τονίζοντας πως ο ίδιος και η παράταξή του επιλέγουν το δεύτερο. Για το θέμα διαφώνησε ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Ευστ. Ντούρος της παράταξης «Ανατροπή» λέγοντας πως η εκκλησία έχει αρκετά χρήματα και ιδίους πόρους για να κάνει τέτοιες παρεμβάσεις αν θέλει. Για το θέμα διαφώνησε επί μέρους (διότι υπήρχαν κι άλλες παρεμβάσεις εκτός του ναού, για τις οποία ψήφισε θετικά η παράταξη) ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Τ. Τσιαπλές από τη ΛΑ.ΣΥ.
Από την πλευρά της παράταξης «Θεσσαλία στην Καρδιά μας» μίλησε τόσο ο επικεφαλής κ. Ν. Τσιλιμίγκας ο οποίος συνεχάρη τον κ. Αγοραστό για τη στάση του, ενώ στη συνέχεια τοποθετήθηκε και ως ιερέας ο κ. Ρ. Κομήτσας αναφέροντας πως είναι πολύ θετική, σημαντική και γενναία απόφαση, εξηγώντας ταυτόχρονα τις δυσκολίες που έχουν και τα μικρά χωριά με τη διατήρηση των ιερών ναών τους. «Δεν είναι απλά εκκλησίες. Είναι και ιστορικά κτίρια τα οποία οφείλουμε να παραδώσουμε και στις επόμενες γενιές» είπε χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ: https://www.eleftheria.gr