13.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΠανηγυρικός Εσπερινός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Γ' Σώμα Στρατού (ΦΩΤΟ)

Πανηγυρικός Εσπερινός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Γ’ Σώμα Στρατού (ΦΩΤΟ)

Για την Romfea.gr | Χρήστος Καναρόπουλος


Στον πανηγυρίζοντα στρατιωτικό Ιερό Ναό, των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στο Γ’ Σώμα Στράτου, στη Θεσσαλονίκη, τελέσθηκε σήμερα 20 Μαΐου, ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός.

Τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμο, εκπροσώπησε ο Αρχιμανδρίτης Αμβρόσιος Ματσάς, ο οποίος μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Ποιμενάρχη, ο οποίος πάντα προσεύχεται δια την ευόδωση του έργου των Ενόπλων Δυνάμεων της Πατρίδας μας.

Στην Ιερά Ακολουθία μετείχε ο Διοικητής του Γ’ Σώματος Στράτου, Αντιστράτηγος Δημήτριος Κούκκος, ο Υποδιοικητής κ. Κωνσταντίνος Τσιρίδης, ο επιτελάρχης κ. Δημήτριος Μπολομύτης, Αξιωματικοί και πλήθος πιστών προσκύνησε και άναψε κερί, τηρώντας τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα που είχαν ληφθεί από τις στρατιωτικές αρχές.

Τη μέριμνα του ως άνω Ιερού Ναού, έχει ο στρατιωτικός ιερέας, ταγματάρχης π. Ιωάννης Καραγιάννης, ο οποίος φρόντισε για την άριστη και άρτια διοργάνωση του εορτασμού.

Τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας, εκφώνησε ο π. Αμβρόσιος Ματσάς, ενώ στο τέλος της Ακολουθίας, ο π. Ιωάννης Καραγιάννης, ο οποίος προσφάτως τοποθετήθηκε στη θέση αυτή, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμο για την εκπροσώπηση, τις στρατιωτικές αρχές και τους μετέχοντες στον εορταστικό Εσπερινό, καθώς και στην ευλογία που αισθάνεται ως υπεύθυνος ιερέας μιας μεγάλης στρατιωτικής περιφέρειας και του έργου διακονίας που απορρέει απ’ αυτό.

g soma 1
g soma 1
g soma 1
g soma 1
g soma 1
g soma 1
g soma 1
g soma 1
g soma 1
g soma 1
g soma 1
g soma 1
g soma 1


ΠΗΓΗ: romfea.gr