13.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΠανελλήνιες 2023: Εντολή Φλώρου στα Γενικά Επιτελεία για χορήγηση αδειών

Πανελλήνιες 2023: Εντολή Φλώρου στα Γενικά Επιτελεία για χορήγηση αδειών

Του Ηλία Προύφα

Μία ημέρα πριν την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων, μαθητές και μαθήτριες, ετοιμάζονται για την πρώτη προσωπική τους ”μάχη”.

Αύριο Πέμπτη 1η Ιουνίου οι εξετάσεις ξεκινούν για τα ημερήσια και εσπερινά Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ), και την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023 για τα ημερήσια και εσπερινά Γενικά Λύκεια (ΓΕΛ).

Παρά τις κυβερνοεπιθέσεις στην τράπεζα θεμάτων οι εξετάσεις θα διεξαχθούν κανονικά, ενώ η υποβολή Μηχανογραφικού φέτος δεν θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις, αλλά σε μία, καθώς με βάση τα στοιχεία των περασμένων ετών, ένα πολύ υψηλό ποσοστό των υποψηφίων (93% για το 2022) εισάγεται στις σχολές των 10 πρώτων επιλογών του από την πρώτη φάση.

Όσον αφορά τις Ένοπλες Δυνάμεις, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, από τις 19 Μαϊου 2023, είχε αποστείλει έγγραφη διαταγή προς τα Γενικά Επιτελεία (ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ), όπως αυτά μεριμνήσουν έτσι ώστε το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό που τα παιδιά του συμμετέχουν στις πανελλήνιες να λάβουν άδεια/απαλλαγή.

Συγκεκριμένα στο προσωπικού που διαμένει στον ίδιο τόπο με την οικογένειά του, να δοθεί απαλλαγή από τα καθήκοντα κατά τις ημέρες των εξετάσεων, συμπεριλαμβανομένων και των ειδικών μαθημάτων.

Στο προσωπικό που διαμένει σε άλλο τόπο, από τον τόπο διαμονής της οικογένειας να δοθεί ειδική άδεια 15 ημερών πέραν της δικαιούμενης και 2 επιπλέον ημέρες για κάθε ειδικό μάθημα.

Στις περιπτώσεις που και οι δύο γονείς είναι δικαιούχοι, οι διευκολύνσεις θα παρέχονται στον ένα γονέα, ενώ η άδεια αφορά και το προσωπικό του οποίου τα τέκνα μετέχουν στις εξετάσεις και ανήκουν στην κατηγορία ”Ελλήνων Εξωτερικού”.