13.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣΠαναγιωτόπουλος: Συνεχής η προσπάθεια εξεύρεσης πόρων για το προσωπικό

Παναγιωτόπουλος: Συνεχής η προσπάθεια εξεύρεσης πόρων για το προσωπικό

Του Ηλία Προύφα

Συνεχής η προσπάθεια εξεύρεσης πόρων για το προσωπικό από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Αυτό τόνισε από το βήμα της ΒτΕ ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση για τις οικονομικές αποζημιώσεις στελεχών του ΣΞ.

Καθ όλη τη διάρκεια της θητείας του στο Υπουργείο Άμυνας, ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος, έχει καταβάλει προσπάθειες και έχει εξασφαλίσει χρήματα για το προσωπικό, τα οποία και έχουν χορηγηθεί, όπως στις επιφυλακές του καλοκαιριού. Αναγνωρίζοντας την προσπάθεια των στρατιωτικών, έδωσε εντολή ακόμη και για επιστροφή χρημάτων σε όσους γύρισαν εσπευσμένα από τις άδειες , για την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης.

Οι προσπάθειες για εξεύρεση επιπλέον πόρων υπέρ του προσωπικού και όχι μόνο είναι συνεχής. Η εντολή του για επίσπευση της κοινοποίησης των μεταθέσεων είναι επίσης ένα από τα θετικά του Νίκου Παναγιωτόπουλου, που επικροτούν όλα τα στελέχη.

Ακολουθεί η απάντηση στη ΒτΕ:

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσε ο βουλευτής κ. Αντώνιος Μυλωνάκης με θέμα «Άνιση μεταχείριση στις οικονομικές αποζημιώσεις των στελεχών του Στρατού Ξηράς», σας γνωρίζω τα ακόλουθα:

Η καταβολή αποζημίωσης για εκτέλεση υπηρεσιών ή για εκτέλεση αργιών ή και για συμμετοχή σε ασκήσεις, συναρτάται από την πορεία εκτέλεσης του Π/Υ κάθε Κλάδου και συναφώς τους σχετικούς περιορισμούς που τους διέπουν (ανάληψη υποχρεώσεων εντός ύψους διατιθέμενων πιστώσεων), σύμφωνα με τις ισχύουσες δημοσιολογιστικές διατάξεις και τους στόχους του εφαρμοζόμενου μεσοπρόθεσμου προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.

Πέραν των ανωτέρω όμως, το ΥΠΕΘΑ στο πλαίσιο της διαρκούς μέριμνας για το προσωπικό και λαμβάνοντας υπόψη τις υπηρεσιακές – επιχειρησιακές του ανάγκες, το σημαντικό αριθμό του δικαιούχου προσωπικού του ΣΞ, καθώς και τις υφιστάμενες δυνατότητες του Π/Υ του ΓΕΣ, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια εξεύρεσης πόρων, προκειμένου να καταστεί εφικτή η καταβολή της υπόψη αποζημίωσης.