13.3 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣΠαναγιωτόπουλος παρουσία Μητσοτάκη: Δεν έκλεισαν κι ενισχύθηκαν τα στρατόπεδα του Έβρου

Παναγιωτόπουλος παρουσία Μητσοτάκη: Δεν έκλεισαν κι ενισχύθηκαν τα στρατόπεδα του Έβρου

Τι είπε για την απόφαση να μην εκπαιδεύονται νεοσύλλεκτοι στον Έβρο

«Έχουμε υπαρκτές παρούσες απειλές κατά της ασφάλειας» είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, στην εκδήλωση για το «Σχέδιο ΑΜΘ 20230» παρόντος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Γι’ αυτό, όπως υποστήριξε, η κυβέρνηση εργάζεται σε δύο άξονες, πρώτον διπλωματικά οικοδομώντας κι ενισχύοντας συμμαχίες, και δεύτερον ενισχύοντας τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας με εξοπλιστικά προγράμματα και προσωπικό.

Ο υπουργός θυμήθηκε τα γεγονότα των Καστανεών στα οποία όμως η Ελλάδα βρέθηκε προετοιμασμένη, κάνοντας λόγο για «απόπειρα παραβίασης των συνόρων».

Σε πιο τοπικά ζητήματα, ξεκαθάρισε πως «δεν έκλεισε κανένα στρατόπεδο στον Έβρο, αντιθέτως ενισχύθηκε με τη μεταφορά κι εγκατάσταση περισσότερων μονίμων οπλιτών και στελεχών». Αναφορικά με την απόφαση της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων να μην εκπαιδεύονται νεοσύλλεκτοι στα στρατόπεδα του Έβρου, ο υπουργός εξήγησε στόχος των στρατοπέδων αυτών δεν είναι ν’ ασχολούνται με την εκπαίδευση των νεοσύλλεκτων αλλά να διατηρούν στελεχωμένες κι αξιόμαχες μονάδες.

Τέλος, για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων με νέο προσωπικό, σημείωσε πως κάθε εξάμηνο «τρέχει» μία νέα προκήρυξη ΕΠΟΠ, η πλειοψηφία των οποίων ενισχύει τις μονάδες της Θράκης.