13.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣΠαναγιωτόπουλος: ''Πάμε σε ακόμα περισσότερα, ακόμα καλύτερα, για την συνολική αναβάθμιση, την...

Παναγιωτόπουλος: ”Πάμε σε ακόμα περισσότερα, ακόμα καλύτερα, για την συνολική αναβάθμιση, την νέα εποχή των ΕΔ”

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, μετά την παραλαβή των δύο εκσυγχρονισμένων μαχητικών αεροσκαφών F16 Viper από την Πολεμική Αεροπορία, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Άλλη μία πολύ σημαντική μέρα για την Πολεμική Αεροπορία και τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, σήμερα, καθώς εδώ στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ στην Τανάγρα, παρουσία των υπουργών Οικονομικών και Ανάπτυξης (που συνέβαλαν και αυτοί με τον τρόπο τους στην εξασφάλιση των καλύτερων δυνατών συνθηκών εργασίας στην ΕΑΒ, συνεργαζόμενοι βέβαια με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας) κι επίσης παρουσία σύσσωμης της Στρατιωτικής Ηγεσίας, έγινε η τελετή παράδοσης των δύο πρώτων αεροσκαφών F-16 εκδοχής “Viper”, του πιο σύγχρονου αεροσκάφους F-16 αυτή τη στιγμή στον κόσμο, από την ΕΑΒ στην Πολεμική Αεροπορία.

Αποδείχθηκε ότι η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) έχει τις δυνατότητες να επιτελέσει χρήσιμο έργο για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Ζητούμενο είναι πώς θα εξασφαλίσουμε τις προϋποθέσεις να συνεχίσει και να επαυξήσει αυτό το έργο, αλλά σε κάθε περίπτωση τα δύο πρώτα από τα 83 συνολικά αεροσκάφη εκδοχής “Viper” που τελικά θα παραδοθούν στην Πολεμική Αεροπορία θα την καταστήσουν ακόμα πιο ισχυρή.

Πρόκειται για ένα αεροσκάφος με τεράστιες δυνατότητες, ειδικά όσον αφορά τα ηλεκτρονικά του μέσα και θα επαυξήσει ακόμα περισσότερο τη συνολική ισχύ της.

Άρα η σημερινή μέρα είναι άλλο ένα ορόσημο στην συνολική προσπάθεια που κάνουμε συστηματικά και μεθοδικά εδώ και κάποια χρόνια να αναβαθμίσουμε συνολικά τις δυνατότητες των Ενόπλων Δυνάμεων. Να επαυξήσουμε την αποτρεπτική ισχύ τους με ότι αυτό θετικό συνεπάγεται για την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας αλλά και την επαύξηση του ρόλου τους ως ισχυρού και αξιόπιστου εταίρου, παρόχου σταθερότητας και Ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή.

Συγχαρητήρια σε όλους όσοι  συνέβαλαν στο πρόγραμμα αυτό. Ασφαλώς και στους εργαζόμενους της ΕΑΒ, στα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας. Μόλις είχαμε τη χαρά να συγχαρούμε τους δύο πρώτους πιλότους των δύο πρώτων “Viper”. Κι ασφαλώς ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει και στην “Lockheed Martin”, η οποία διά εκπροσώπων της βοήθησε στην εξέλιξη και τη διεκπεραίωση αυτού του προγράμματος.

Τώρα πλέον θα έχουμε σταθερή ροή αεροσκαφών που θα παραδίδονται στην Πολεμική Αεροπορία μέχρι να φτάσουμε το συνολικό αριθμό των ογδόντα τριών. Τη στρατηγική αυτή η σχέση της “Lockheed Martin” με την ΕΑΒ που αντανακλά τη στρατηγική σχέση Ελλάδας και ΗΠΑ επιβεβαίωσε εδώ και με την παρουσία του σήμερα ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα κοντά μας σε αυτή την τελετή.Πάμε λοιπόν σε ακόμα περισσότερα, ακόμα καλύτερα, για την συνολική αναβάθμιση, την νέα εποχή στην ουσία των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας».