13.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣΠαναγιωτόπουλος: Οι ΕΔ έτοιμες να πρασινίσουν ξανά τη χώρα

Παναγιωτόπουλος: Οι ΕΔ έτοιμες να πρασινίσουν ξανά τη χώρα

Του Ηλία Προύφα

Έτοιμες να πρασινίσουν ξανά τη χώρα οι ΕΔ, οι οποίες προτίθενται να αναλάβουν δράση, σε συνεργασία με Περιφέρειες, Δήμους, Δασαρχεία και Εθελοντικές Οργανώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kranosgr, πρόκειται για ένα σχέδιο που επεξεργάζονται στο Υπουργείο Άμυνας, μετά από πρόταση του ΥΕΘΑ Νίκου Παναγιωτόπουλου, ο οποίος σε συνεργασία με τον ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδη Στεφανή, τον Γ.Γ Αντώνη Οικονόμου και τον ΑΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, έφεραν εις πέρας με επιτυχία το έργο της συνδρομής των ΕΔ, στην κατάσβεση των πυρκαγιών.

Ωστόσο όπως φέρεται να δήλωσε ο υπουργός, ο ρόλος των Ενόπλων Δυνάμεων, δε σταματά με το σβήσιμο των πυρκαγιών, αλλά θα συνεχιστεί στο πλευρό της πολιτικής προστασίας.

Ήδη όπως ανακοίνωσε στην κοινή συνέντευξή τους, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο οποίος παρουσίασε το επιχειρησιακό σχέδιο, οι Ένοπλες Δυνάμεις, θα βρίσκονται σε επιφυλακή με όλα τα εναέρια και επίγεια μέσα που διαθέτουν, κάτι που εκτιμάται ότι θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος της αντιπυρικής περιόδου.

Πέραν των παραπάνω η θέση του υπουργού, με την οποία συμφωνούν άπαντες, εντός και εκτός του πενταγώνου, είναι να συνεισφέρουν ενεργά οι ΕΔ και στο σημαντικό κομμάτι της αναδάσωσης, στο οποίο η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, θα δώσει βαρύτητα.

Πρόκειται για το μεγάλο στοίχημα που θα πρέπει να κερδηθεί, από όλους μας, πολιτεία, εκκλησία και ενεργούς πολίτες, οι οποίοι πάλι με μπροστάρη το Στρατό, θα πρασινίσουν ξανά τη χώρα!