13.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣΠαναγιωτόπουλος - Μεταθέσεις: ''Ξεσκόνισμα'' στις γενικές θέσεις με ανώτατο όριο τα 3-4...

Παναγιωτόπουλος – Μεταθέσεις: ”Ξεσκόνισμα” στις γενικές θέσεις με ανώτατο όριο τα 3-4 χρόνια

Του Ηλία Προύφα

”Το μήνα που θρέφει του 9”, σύμφωνα με την παροιμία, φαίνεται πως βρήκαν κάποιοι, οι οποίοι ξεχασμένοι από το ΓΕΣ, διάγουν βίον ”ανθόσπαρτον”, υπηρετώντας σε γενικές θέσεις εκτός παραμεθορίων περιοχών, έχοντας στο… ενεργητικό τους πολλά χρόνια ευνοϊκής μετάθεσης στην πλάτη τους.

Όπως ακούμε στο kranosgr, πολλές καταγγελίες φθάνουν στο ΓΕΣ, για ”ξεχασμένους” σε γενικές θέσεις, ακόμη και πέραν της δεκαετίας και μάλιστα σε θέσεις ”φιλέτα”.

Όλα αυτά σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες φαίνεται πως έπεσαν και στην αντίληψη του υπουργικού επιτελείου, το οποίο ενημέρωσε τον ΥΕΘΑ Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο οποίος ”άστραψε και βρόντηξε”, για όσα συμβαίνουν με τις μεταθέσεις γενικών θέσεων.

Ήδη έχει ζητήσει αναλυτική ενημέρωση για τους μετατιθέμενους σε γενικές θέσεις πέραν της πενταετίας και κυρίως για όσους είναι σε οικονομικά πόστα, όπου υπάρχει ανώτατο όριο.

Πρόθεση του Υπουργού είναι όσοι υπηρετούν σε γενικές θέσεις να μην ξεπερνούν τα 3-4 χρόνια με ανώτατο όριο την πενταετία σε εξαιρετικές περιπτώσεις.

Ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος, με σύμμαχο το προσωπικό, φαίνεται πως έχει βάλει σκοπό να αλλάξει φέτος πολλά…