13.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣΠαναγιωτόπουλος: Εξασφαλίζουμε την εύρυθμη λειτουργία των ΕΑΣ για την απρόσκοπτη στήριξη των...

Παναγιωτόπουλος: Εξασφαλίζουμε την εύρυθμη λειτουργία των ΕΑΣ για την απρόσκοπτη στήριξη των ΕΔ

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος παρουσίασε σήμερα, Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021, στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζητήσεως επί του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων «Για την Προστασία της Εργασίας», τροπολογία με την οποία επιδιώκεται η απρόσκοπτη χορήγηση αποδεικτικών φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας, καθώς και η αναστολή μέτρων αναγκαστικής και διοικητικής εκτελέσεως εις βάρος της κινητής και της ακίνητης περιουσίας για την εταιρεία «Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα» (Ε.Α.Σ.) ΑΒΕΕ. 

Κατά την τοποθέτησή του, ο Υπουργός τόνισε τα εξής:

«Κύριε Πρόεδρε,

Κυρίες και κύριοι Βουλευτές,

Η τροπολογία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας που κατατέθηκε με Αριθμό κατάθεσης: 929 και ειδικό αριθμό 62/11-6-2021 στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με τίτλο: «Για την Προστασία της Εργασίας – Σύσταση Ανεξάρτητης Αρχής “Επιθεώρηση Εργασίας” – Κύρωση της Σύμβασης 190 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας για την εξάλειψη της βίας και παρενόχλησης στον κόσμο της εργασίας – Κύρωση της Σύμβασης 187 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας για το Πλαίσιο Προώθησης της Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία – Ενσωμάτωση της Οδηγίας (Ε.Ε.) 2019/1158 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 20ής Ιουνίου 2019 για την ισορροπία μεταξύ της επαγγελματικής και της ιδιωτικής ζωής», αφορά στην υποστήριξη του έργου και στη διασφάλιση της βιωσιμότητας των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (Ε.Α.Σ. Α.Β.Ε.Ε.) που αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας.

Με τις προτεινόμενες διατάξεις τροποποιούνται τα άρθρα 125 και 126 του ν. 4446/2016 και επιδιώκεται η απρόσκοπτη χορήγηση στην εταιρεία Ε.Α.Σ. Α.Β.Ε.Ε. αποδεικτικών φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας και η αναστολή μέτρων αναγκαστικής και διοικητικής εκτέλεσης σε βάρος της κινητής και ακίνητης περιουσίας της, για δώδεκα (12) επιπλέον μήνες, ήτοι έως 22 Ιουνίου 2022.

Η διευκόλυνση που παρέχεται θα συμβάλλει καθοριστικά στη διασφάλιση της περαιτέρω συμμετοχής των Ε.Α.Σ. Α.Β.Ε.Ε. σε δημόσιους διαγωνισμούς έργων ή προμηθειών, στη δυνατότητα είσπραξης χρημάτων από το ελληνικό Δημόσιο και στη συνέχιση της λειτουργίας και δραστηριοποίησής της στην παραγωγή και εμπορία όπλων, πυρομαχικών και πολεμικού υλικού, σε συνάρτηση με την ολοκλήρωση εκκρεμουσών συμβάσεων με το ελληνικό Δημόσιο, στοιχεία που αναπόσπαστα συνδέονται με την εθνική άμυνα και ασφάλεια.

Με τον τρόπο αυτό θα εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία στη διοικητική δράση των Ε.Α.Σ. Α.Β.Ε.Ε., προκειμένου να συνεχίσουν απρόσκοπτα την υποστήριξη της αποστολής των Ενόπλων Δυνάμεων. Για τον λόγο αυτό κρίνουμε αναγκαία την υπερψήφιση των προτεινόμενων διατάξεων.

Σας ευχαριστώ θερμά».