13.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣΠαναγιωτόπουλος - Δένδιας στην έκτακτη σύνοδο του ΝΑΤΟ

Παναγιωτόπουλος – Δένδιας στην έκτακτη σύνοδο του ΝΑΤΟ

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος και ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Δένδιας συμμετείχαν χθες, Τετάρτη 14 Απριλίου 2021, στην έκτακτη κοινή συνεδρίαση των Υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας του ΝΑΤΟ, η οποία πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιασκέψεως στην Αίθουσα ΣΑΓΕ του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης.

Βασικό θέμα της συνεδριάσεως ήταν οι εξελίξεις στο Αφγανιστάν και το χρονοδιάγραμμα αποχωρήσεως Συμμαχικών δυνάμεων από τη χώρα.

Κατά την παρέμβασή του, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης υπογράμμισε τη σημασία που θα έχει η οργανωμένη αποχώρηση των Συμμαχικών δυνάμεων, κατά τρόπο που θα διασφαλίζει την ασφάλειά τους έως ότου ολοκληρωθεί πλήρως. Τόνισε επίσης, τη σημασία να συνεχιστεί η δέσμευση του ΝΑΤΟ, εφ’ όσον τούτο απαιτηθεί, για τη σταθερότητα της χώρας και της ευρύτερης περιοχής.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέδειξε τη σημασία διπλωματικών πρωτοβουλιών ώστε να μην καταστεί το Αφγανιστάν κρησφύγετο τρομοκρατών, γεγονός που θα προκαλέσει μεταναστευτικές ροές προς τη Δύση και θα ανατρέψει την πρόοδο που σημειώθηκε στη δημιουργία θεσμών.

Ολοκληρώνοντας την παρέμβασή του, ο Υπουργός σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει επίγνωση του διακυβεύματος στο Αφγανιστάν και θα συμμετάσχει εποικοδομητικά σε συζητήσεις που θα αφορούν στο μελλοντικό ρόλο που θα έχει το ΝΑΤΟ σ’ αυτήν τη χώρα.