13.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΠέθανε 42χρονος ανεμβολίαστος αστυνομικός – ''Πήγαινε κάνε το εμβόλιο'' οι τελευταίες λέξεις...

Πέθανε 42χρονος ανεμβολίαστος αστυνομικός – ”Πήγαινε κάνε το εμβόλιο” οι τελευταίες λέξεις στη σύζυγό του

Τη μάχη με τον κορονοϊό έχασε ένας 42χρονος ανεμβολίαστος αστυνομικός. Ο αρχιφύλακας, πατέρας δύο κοριτσιών πάλεψε περισσότερο από έναν μήνα στο νοσοκομείο. Όταν κατάφερε να αποσωληνωθεί, ένα μικρόβιο που κόλλησε «ισοπέδωσε» τον ήδη επιβαρυμένο οργανισμό του. Η σύζυγος του άτυχου Στέφανου από τη Δράμα μίλησε στο MEGA, καλώντας τον κόσμο να εμβολιαστεί.

“Μου είπε και η γιατρός στο νοσοκομείο. Το μόνο που μπορείς να κάνεις εσύ τώρα μου είπε, να παρακινήσεις τον κόσμο να το κάνει για να μην βρίσκονται οικογένειες στην ίδια θέση που βρίσκεσαι εσύ” τόνισε η σύζυγός  του.

“Η γιατρός είπε, αν δεν σε σκοτώσει ο κορονοϊός, σου στέλνει ωραιότατες λοιμώξεις, να αποτελειώσουν την δουλειά του κορονοϊού. Πήγαινε πολύ καλά, μετά Σάββατο, τον είχε χτυπήσει ένα μικρόβιο, μία λοίμωξη την οποία μπόρεσε ο οργανισμός του να την αντιμετωπίσει. Και μετά τον χτύπησε πάλι ο σταφυλόκοκκος. Σε πνευμονία από κορονοϊό είναι θανατηφόρος” πρόσθεσε.

Ο 42χρονος αστυνομικός δεν είχε εμβολιαστεί. Είχε πειστεί τόσο ο ίδιος όσο και οι φίλοι του από διάφορους καλοθελητές πως κινδύνευε περισσότερο από το εμβόλιο παρά από τον ίδιο τον ιό. Δεν είχε υποκείμενα νοσήματα και όπως είπαν οι γιατροί στη σύζυγο του αν είχε εμβολιαστεί, θα είχε σωθεί.

“Τη μαμά μου σαν σήμερα την κηδέψαμε πέρσι από κορονοϊό. Μου έλεγε “άμα κολλήσω και εγώ θα πεθάνω”, έλεγα “Στέφανε κάνε το εμβόλιο”, “όχι θα πεθάνω από το εμβόλιο άμα κάνω”. Γιατί και η παρέα του ήταν όλοι ενάντια και μιλούσαν και έλεγαν. Μου έλεγε ο άλλος που το έκανε κι έλεγε “Στέφανε μην το κάνεις έχω όλο μέταλλο στον οργανισμό μου, ψάχνω χάπια να αποβάλω τα μέταλλα”” συμπλήρωσε η γυναίκα του 42χρονου.

«Με παρακαλούσε μέσα από το νοσοκομείο να εμβολιαστώ» – Τα λόγια του αστυνομικού μέσα από το νοσοκομείο

Συγκλονίζουν τα όσα είπε στη σύζυγο του μέσα από το νοσοκομείο.  “Το έκανα τώρα που ήταν στο νοσοκομείο, με παρακαλούσε να το κάνω γιατί επικοινωνούσαμε την πρώτη εβδομάδα. Μου έλεγε “πήγαινε, κάν’ το”. Και τώρα τελευταίες μέρες πήγαινα, έμενα στο νοσοκομείο, δεν μπορούσα να τον δω αλλά καθόμουν εκεί, πίστευα ότι τον κάνει καλό να ξέρει ότι είμαι εκεί” ανέφερε.

«Η μικρή μας είναι 12, η μεγάλη είναι 15. Αδυναμία η μεγάλη μαζί κοιμόντουσαν. Ήταν μπαμπάς που έκανε πολλά με τις κόρες του, ιππασία τις πήγαινε. Πηγαίναμε τις βόλτες μας, Χαλκιδική το καλοκαίρι» συμπλήρωσε η γυναίκα του άτυχου 42χρονου.

Η κηδεία του έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης σε κλίμα οδύνης ενώ σαν σήμερα η σύζυγος του έχασε και την μητέρα της από κορονοϊό.