13.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΟ ”χακί ακτιβιστής” Σωτήρης Ντέλλας βγαίνει μπροστά και ζητά από τον Πρωθυπουργό...

Ο ”χακί ακτιβιστής” Σωτήρης Ντέλλας βγαίνει μπροστά και ζητά από τον Πρωθυπουργό χορήγηση 600 ευρώ και στις ΕΔ

Του Ηλία Προύφα

”Ξαναχτύπησε” εύστοχα ο ”χακί ακτιβιστής” των Ενόπλων Δυνάμεων, Σωτήρης Ντέλλας, ζητώντας αναθεώρηση των εξαγγελιών του Πρωθυπουργού και χορήγηση 600 ευρώ σε όλα τα στελέχη των ΕΔ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το ιδρυτικό μέλος της ΕΣΠΕ Λάρισας, τέως χακί συνδικαλιστής Σωτήρης Ντέλλας, τον οποίο λόγο της πλούσιας δράσης του, δικαίως μπορούμε να αποκαλούμε ενεργό πολίτη – γονέα ή καλύτερα ”χακί ακτιβιστή” (ο ενεργός πολίτης που δραστηριοποιείται για διάφορα πολιτιστικά, οικονομικά ζητήματα κλπ που προβληματίζουν μια κοινωνία), ενημερώνει μέσω του λογαριασμού του, καταθέτοντας πολλές φορές και προσωπικές προτάσεις.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η χθεσινή τοποθέτησή του για τη χορήγηση 600 ευρώ σε Αστυνομία και Λιμενικό.

Θέλω να πω δυο λόγια για τη γνωστοποίηση των χρημάτων (600€), που θα δοθούν στους Αστυνομικούς και τους λιμενικούς ένστολους συναδέλφους μας.

Καταρχήν να πω πως χαίρομαι ειλικρινά που κάποιοι απο τους ένστολους θα πάρουν ένα υποτυπώδες δώρο και θερμά συγχαρητήρια στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου τους, που φροντίζουν τα στελέχη τους. Το ερώτημα είναι γιατί οι Ε.Δ θα πρέπει να πάρουν ένα πολύ μικρότερο ποσών της τάξεως των 150 Ευρώ? Δεν πραγματοποιούν 24ωρες βάρδιες?

Δεν προστατεύουν τα σύνορα με υψηλό φρόνημα? Τα καράβια μας και τα αεροσκάφη μας, δεν είναι σε πλήρη ετοιμότητα? Το υγειονομικό δεν κάνει 24ωρες βάρδιες? Θεωρώ και θέλω να πιστεύω πως ο κύριος πρωθυπουργός δεν παρέλειψε Χριστουγεννιάτικα τις Ένοπλες Δυνάμεις, την Νυχτερινή αποζημίωση, την μισθολογική αποκατάσταση των Ανθυπολοχαγών (προελεύσεως ΟΠΥ-ΕΠΥ), αλλά και το Στρατιωτικό ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που ακόμη και σήμερα συνεχίζουν να δίνουν μάχες καθημερινά έναντι της πανδημίας και όχι μόνο.

Ελπίζω σε μια αναθεώρηση των εξαγγελιών με γνώμονα το όφελος όλων των οικογενειών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.