13.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔΙΑΦΟΡΑΟ Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος στο περίπτερο της Elbit Systems στη...

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος στο περίπτερο της Elbit Systems στη DEFEA 2021

Η ισραηλινή εταιρεία ElbitSystemsLtd παρουσίασε κατά τη φετινή DEFEA 2021 το επενδυτικό και επιχειρησιακό σχέδιο της ισραηλινής εταιρείας Elbit Systems για το Διεθνές Κέντρο Πτήσεων της Καλαμάτας, κατά την επίσκεψη του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Νίκου Παναγιωτόπουλου, αλλά και άλλων εκπροσώπων την Ισραηλινής Κυβέρνησης και του Ελληνικού Στρατού. Η εταιρεία μάλιστα δημιούργησε και ένα μοναδικό video που αποτύπωσε τον τρόπο λειτουργίας του νέου εκπαιδευτικού κέντρου και παρουσίασε τις προηγμένες τεχνολογίες που θα χρησιμοποιηθούν προκειμένου να εκπαιδεύονται οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στην παρουσίαση παρευρέθηκανη εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ (SIBAT), η κα. ShaharHorev, η οποία χαιρέτισε τη διακρατική συνεργασία και τη δημιουργία του Διεθνούς Κέντρου Εκπαίδευσης στην Καλαμάτα, ο Ισραηλινός πρέσβης στην Αθήνα, κ.YossiAmrani, ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος International Marketing and Business Development της Elbit, κ. RanKril, και άλλα στελέχη της εταιρείας. Επιπλέον, το παρόν έδωσαν ο Δήμαρχος Καλαμάτας, κ. Θανάσης Βασιλόπουλος και ο βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Περικλής Μαντάς.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, παρευρέθηκε στο περίπτερο της ElbitSystemsLtd. Και δήλωσε αναφορικά με τη συμφωνία που έχει υπογραφεί για την ανάπτυξη και τη λειτουργία του Διεθνούς Κέντρου Εκπαίδευσης Πιλότων στην Καλαμάτα:

«Είδαμε μόλις ένα video που δείχνει μια εικόνα από το μέλλον. Αυτό το μέλλον που νομίζω ότι διαμορφώνεται κατά τρόπο εξαιρετικό για την Πολεμική μας Αεροπορία στην ΠΑΕ της Καλαμάτας, η οποία μετά την μεγάλη συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας με την Elbit,στη βάση της στρατηγικής σχέσης Ελλάδα – Ισραήλ, εξασφαλίζει ένα κυριολεκτικά καινούργιο και πολύ καλύτερο μέλλον για την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία.

Γιατί δεν είναι μόνο οι πλατφόρμες και τα καινούργια αεροσκάφη που προμηθευόμαστε. Είναι και η επένδυση στο προσωπικό. Και δεν υπάρχει καλύτερη επένδυσηαπό το προσωπικό και από τον τρόπο που αυτό εκπαιδεύεται. Και ιδίως στο πτητικό αντικείμενο.

Έτσι λοιπόν με μία συμφωνία διάρκειας 22 ετών με την Elbit,  θα γίνει και θα ολοκληρωθεί στην επόμενη διετία μια μεγάλη επένδυση στην Καλαμάτα, στην αεροπορική βάση. – εξ’ ου και τα 22 χρόνια, έτσι ώστε τα 20 επόμενα θα έχουν να κάνουν αμιγώς με την εκπαίδευση.

Επένδυση στα επίγεια συστήματα εκπαίδευσης, επένδυση στα εναέρια συστήματα εκπαίδευσης, με αναβάθμιση 25 ελικοφόρων εκπαιδευτικών και πρόσθεση 10 από τα καινούργια αεριωθούμενα εκπαιδευτικά που θα έρθουνε στα επόμενα δύο χρόνια,προσφορά συγκεκριμένωνεπιπλέον ωρών εκπαίδευσης στον αέρα και φυσικά στο έδαφος, με εκπαίδευση με υπολογιστές και προσομοιωτές – ό,τι καλύτερο και πιο σύγχρονο υπάρχει αυτή τη στιγμή στην εκπαίδευση ενός ιπταμένου.

Όλο αυτό θα μεταμορφώσει προς το καλύτερο την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία,η οποία είναι ήδη εξαιρετικά υψηλών δυνατοτήτων, αλλά αυτές οι δυνατότητες μπορούν να γίνουν ακόμα καλύτερες. Διότι δυστυχώς τα τελευταία χρόνια είχαμε μείνει πίσω στο εκπαιδευτικό αντικείμενο, γιατί απλούστατα δεν προσφέρονταν αρκετές ώρες, αφού ο εκπαιδευτικός εξοπλισμός δεν ήταν επαρκής.

Αυτό τώρα καλύπτεται χάρη στην στρατηγική συνεργασία με την Elbit και νομίζω ότι αυτό εκτός από την προφανή ωφέλεια για την Πολεμική μας Αεροπορία -μία επένδυση στο μέλλον, στους ανθρώπους, στους επόμενους πιλότους- θα είναι και μία προφανής ωφέλεια για την τοπική κοινωνία και την τοπική οικονομία.

Όλο αυτό έγινε σε συνεργασία και με τη σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας της Καλαμάτας. Η τοπική κοινωνία της Καλαμάτας βλέπει την προοπτική, βλέπει πως δύο από τις καλύτερες – αν όχι οι καλύτερες – Πολεμικές Αεροπορίες στον κόσμο έρχονται και συνεργάζονται σε στρατηγική βάση με μια μεγάλη επένδυση και πως το εκπαιδευτικό αυτό κέντρο θα εξελιχθεί γρήγορα σε διεθνές εκπαιδευτικό κέντρο, ικανό να προσελκύσει και να ικανοποιήσει όχι μόνο τους Έλληνες Ικάρους, όχι μόνο τους Ικάρους της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας, αλλά πιθανότατα και Ικάρους από άλλες Πολεμικές Αεροπορίες ξένων χωρών,κάνοντας την Καλαμάτα πόλο έλξης διεθνούς αεροπορικής εκπαίδευσης.

Συγχαρητήρια στην Elbit!Χαιρόμαστε που είναι οι στρατηγικοί μας εταίροι, χαιρόμαστε για την μεγάλη και επεκτεινόμενη στρατηγική σχέση με το Ισραήλ και εύχομαι πραγματικά ότι αυτό το έργο, το οποίο ήδη έχει ξεκινήσει και θα έλεγα ότι είναι και μπροστά από το σχέδιο, να εξελιχθεί στην στρατηγική επένδυση στο μέλλον της Πολεμικής μας Αεροπορίας και με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εθνική μας ασφάλεια. Προσβλέπουμε μάλιστα το επόμενο χρονικό διάστημα να επισκεφτούμε την Καλαμάτα άλλη μια φορά για να δούμε όλα τα καλά που γίνονται εκεί. Συγχαρητήρια και πάλι σε όλους!».

Ο ΡανΚρίλ, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Εlbit Systems δήλωσε σχετικά «Η Elbit Systems επελέγη στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο Κυβερνήσεων, της Ελληνικής και της Ισραηλινής, για την ίδρυση του Διεθνούς Κέντρου Εκπαίδευσης Πιλότων στην Καλαμάτα. Θα συνεργαστούμε με την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία για την καθιέρωση της λειτουργίας του κέντρου στην αεροπορική βάση της Καλαμάτας, που θα αποτελέσει κομμάτι της εκπαίδευσης των νέων Ελλήνων πιλότων, ώστε να εξειδικευθούν ως πιλότοι μαχητικών αεροσκαφών. Οι δυνατότητες και οι λύσεις που θα παρέχουμε χάρη στην εμπειρία της Elbit Systems σε ολόκληρο τον κόσμο, θα προσφέρουν ένα τεράστιο πλεονέκτημα για να γίνει πραγματικό άλμα στις δυνατότητες της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, μέσα από την επένδυση στις υποδομές και στον εξοπλισμό για την αεροπορική βάση της Καλαμάτας».

Σχετικά με την Elbit Systems

H Elbit Systems Ltd. αποτελεί μια διεθνή εταιρεία υψηλής τεχνολογίας που ασχολείται με ένα ευρύ φάσμα προγραμμάτων άμυνας, εσωτερικής ασφάλειας και εμπορικής φύσης σε παγκόσμιο επίπεδο. Η Εταιρεία, η οποία περιλαμβάνει την Elbit Systems και τις θυγατρικές της, δραστηριοποιείται στους τομείς της αεροδιαστημικής, σε συστήματα ξηράς και ναυτικού, διοίκησης, ελέγχου, επικοινωνιών, υπολογιστών, παρακολούθησης πληροφοριών και αναγνώρισης (“C4ISR”), μη επανδρωμένων συστημάτων αεροσκαφών, προηγμένων ηλεκτρο-οπτικών , ηλεκτρο-οπτικών διαστημικών συστημάτων, σουίτες EW, συστήματα νοημοσύνης σήματος, συνδέσμους δεδομένων και συστήματα επικοινωνιών, ραδιόφωνα, συστήματα και πυρομαχικά που βασίζονται στον κυβερνοχώρο. Η Εταιρεία επικεντρώνεται επίσης στην αναβάθμιση των υφιστάμενων πλατφορμών, στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών για την άμυνα, την εγχώρια ασφάλεια και τις εμπορικές εφαρμογές και την παροχή μιας σειράς υπηρεσιών υποστήριξης, συμπεριλαμβανομένων συστημάτων εκπαίδευσης και προσομοίωσης.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη διεύθυνση: https://elbitsystems.com/ , αλλά και τα κανάλια της εταιρείας στο Twitter , το Facebook, το YouTube και το LinkedIn.