13.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣΟ Υποστράτηγος Χρήστος Μπούφης ανέλαβε Διοικητής της 12η Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού (ΧΙΙ...

Ο Υποστράτηγος Χρήστος Μπούφης ανέλαβε Διοικητής της 12η Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού (ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ «Έβρος»)

Ο Υποστράτηγος Χρήστος Μπούφης, ανέλαβε με απόφαση του ΣΜΑΝ, νέος Διοικητής της 12ης Μεραρχίας Πεζικού στην Αλεξανδρούπολη, στην θέση του μέχρι πρότινος Διοικητή Υποστρατήγου Άγγελου Χουδελούδη, ο οποίος μετατίθεται στο ΓΕΕΘΑ.

Ο κ.Μπούφης προέρχεται από τα Τεθωρακισμένα, προήχθη πριν λίγες ημέρες στην θέση του Υποστρατήγου και γνωρίζει πολύ καλά την περιοχή του Έβρου, αφού έχει υπηρετήσει σε πολλές θέσεις ευθύνης στην διάρκεια της στρατιωτικής του καριέρας σε διάφορες Μονάδες του Έβρου, αλλά και την 12η Μεραρχία της Αλεξανδρούπολης. Ως τον Μάρτιο του 2019 ήταν ως Ταξίαρχος Διοικητής της XXIII (23ης) Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας – 3ο Σύνταγμα Ιππικού (ΣΙ) «∆ΟΡΥΛΑΙΟ» στο Στρατόπεδο «Ανθυπολοχαγός Θεόδωρος Κανδηλάπτης», στην Αλεξανδρούπολη. Μέχρι πρότινος είχε καθήκοντα Διευθυντή στη Δ2 Διεύθυνση Αμυντικού Σχεδιασμού και Προγραμματισμού (ΔΑΣΠ) του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ).

Ο νέος Διοικητής της 12ης Μεραρχίας έχει αναλάβει εδώ και λίγες ημέρες τα καθήκοντά του και ενημερώνεται από τον απερχόμενο Διοικητή Άγγελο Χουδελούδη. Η τελετή παράδοσης-παραλαβής δεν πραγματοποιήθηκε λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για τον κορονοϊό, αλλά και επειδή αυτό το διάστημα υπάρχουν οι κρίσιμες στιγμές στα ελληνοτουρκικά σύνορα, με την επιχειρούμενη από την Τουρκία προσπάθεια που κατευθύνει χιλιάδες λαθρομετανάστες να εισβάλλουν παράνομα στο νομό μας και την χώρα.

ΠΗΓΗ: https://www.evros-news.gr/