13.3 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣΟ ΥΕΘΑ Ν. Δένδιας αποδίδει τιμές στις Σημαίες των Ενόπλων Δυνάμεων

Ο ΥΕΘΑ Ν. Δένδιας αποδίδει τιμές στις Σημαίες των Ενόπλων Δυνάμεων

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, εκπροσώπησε την Κυβέρνηση σήμερα, Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024, στην παρέλαση στην Αθήνα, για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, ενώπιον της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Την παρέλαση παρακολούθησαν, ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, ο Μητροπολίτης Θαυμακού κ. Ιάκωβος ως εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος, ο Υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας Βασίλης Πάλμας.

Παρευρέθηκαν επίσης η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Έλενα Ακρίτα ως εκπρόσωπος του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, ο πρόεδρος των Σπαρτιατών Βασίλης Στίγκας, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχινάς, ο Ευρωβουλευτής Μανώλης Φράγκος ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης, ο Βουλευτής Τάσος Οικονομόπουλος ως εκπρόσωπος της Νίκης, ο Δημήτρης Βίτσας ως εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς, ο Περιφερειάρχης Αττικής Νικόλαος Χαρδαλιάς, ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνιος Οικονόμου.

Από πλευράς στρατιωτικής ηγεσίας παρευρέθηκαν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτριος Χούπης, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Εθνικής Φρουράς της Κυπριακής Δημοκρατίας Αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Δημήτριος – Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ και ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος(Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης.

Την παρέλαση παρακολούθησαν ακόμα ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος ΛΣ Γεώργιος Αλεξανδράκης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Δημήτριος Μάλλιος, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Θεόδωρος Βάγιας.

Νωρίτερα, ο κ. Δένδιας παρέστη στη Δοξολογία η οποία τελέστηκε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών και στην κατάθεση στεφάνου από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Μετά το πέρας της παρέλασης ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε:

«Καλημέρα και χρόνια πολλά!

Γιορτάζουμε σήμερα την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, 203 χρόνια μετά την έναρξη της Επανάστασης που οδήγησε στην Εθνική Παλιγγενεσία.

Συγχρόνως, όμως, τιμάμε εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας που έπεσαν μέσα σε αυτά τα 203 χρόνια, για να είναι η πατρίδα μας ελεύθερη και υπερήφανη

Τιμάμε επίσης τις Ένοπλες Δυνάμεις μας. Είμαστε περήφανοι για αυτό που είδαμε σήμερα. Για το ηθικό τους και για τα συστήματα που υποστηρίζουν το εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό.

Όμως, για να επιτελούν το καθήκον τους χρειάζονται ενίσχυση και αυτή η ενίσχυση έρχεται με την υλοποίηση της «Ατζέντας 2030». Της μεγαλύτερης μεταρρύθμισης στην ιστορία των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από τη σύσταση του νέου Ελληνικού Κράτους.

Να είστε πάντα καλά. Χρόνια πολλά!».