13.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΟ Στρατηγός Φλώρος συνεχίζει τη θωράκιση του Έβρου. Νέα κατασκευή φράχτη 28...

Ο Στρατηγός Φλώρος συνεχίζει τη θωράκιση του Έβρου. Νέα κατασκευή φράχτη 28 χιλιομέτρων

Του Ηλία Προύφα

Κράτησε με τους στρατιώτες και τα στελέχη του, τον Έβρο όρθιο, τον ενίσχυσε με νέα μέσα και κυρίως προσωπικό, έστειλε καταδρομείς σε καίρια σημεία του Τριγώνου, έφτιαξε καινούργια φυλάκια και κυρίως ήταν από τους πρώτους που πρότειναν τη συνέχιση της κατασκευής του φράχτη στον Έβρο.

Αναφερόμαστε στον καταδρομέα Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, ο οποίος για μία ακόμη εισακούστηκε από την κεντρική εξουσία, όσον αφορά τη στρατιωτική θωράκιση του Έβρου.

Όπως λοιπόν έγινε γνωστό από τη δημοσιογράφο του OPEN, Μήνα Καραμήτρου, νέο τμήμα θα προστεθεί στον φράχτη στον Έβρο μέχρι το 2023. Πρόκειται για τμήμα μήκους 26-28 χιλιομέτρων που, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, θα εκτείνεται από το Διδυμότειχο μέχρι το Τυχερό.

Η κατασκευή του θα στοιχίσει περίπου 56 εκατομμύρια ευρώ και η Ελλάδα έχει ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση να χρηματοδοτήσει το έργο.

Ωστόσο εάν δεν υπάρξει τέτοια πρόθεση, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η χώρα μας είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στο έργο έτσι κι αλλιώς. Η κατασκευή θα ξεκινήσει το 2022 και μέσα σε έναν χρόνο, δηλαδή το 2023, θα έχει παραδοθεί. Ο φράχτης θα κατασκευαστεί ακριβώς όπως έχει κατασκευαστεί και το τελευταίο κομμάτι του φράχτη που παραδόθηκε πριν από περίπου έναν χρόνο.

Ο φράχτης που έχει κατασκευαστεί έως τώρα καλύπτει 38 χιλιόμετρα από τα 190 της μεθορίου στον Έβρο.

Να σημειώσουμε ότι το επόμενο διάστημα ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο οποίος θα επισκεφθεί με το Διοικητή του Δ’ΣΣ, Αντιστράτηγο Άγγελο Χουδελούδη τη νήσο Σαμοθράκη, επιθυμεί να μεταβεί και πάλι εφόσον το πρόγραμμα το επιτρέπψει, στην περιοχή του Πετάλου,όπως έκανε συχνά από την εποχή που ήταν Διοικητής 1ης Στρατιάς.