13.3 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΟ Στρατηγός Λεοντάρης αναλαμβάνει την πολιτική προστασία Θεσσαλίας. Ο Δ. Ζερβάκης εάν...

Ο Στρατηγός Λεοντάρης αναλαμβάνει την πολιτική προστασία Θεσσαλίας. Ο Δ. Ζερβάκης εάν εκλεγόταν ο Κ. Αγοραστός

Του Ηλία Προύφα

Στις αρχές Ιανουαρίου, σε δύο μήνες, ο Δημήτρης Κουρέτας, ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης θα αναλάβει, όπως έγινε γνωστό, τη διοίκηση της πληγείσας και με πολλές ζημιές από τις κακοκαιρίες Θεσσαλίας.

Ως εκ τούτου, ο κ. Κουρέτας «τρέχει» αυτό το διάστημα τον σχεδιασμό της ομάδας με την οποία θα διοικήσει και θα επιχειρήσει να αποκαταστήσει τις τεράστιες ζημιές στην ευρύτερη περιοχή.

Η πρώτη «μεταγραφή» για τον νέο περιφερειάρχη είναι γεγονός, σύμφωνα με την έγκυρη ιστοσελίδα anixneuseis.

Ειδικότερα, υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας αναλαμβάνει ο Θεσσαλός στην καταγωγή Ηλίας Λεοντάρης, αντιστράτηγος ε.α. και τέως Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς στην Κύπρο.

Ο κ. Λεοντάρης πραγματοποίησε μια μακρά και επιτυχημένη πορεία στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, υπηρετώντας σε μάχιμες και συνάμα κορυφαίες θέσεις όπως στην Κύπρο.

Μετά την αποστρατεία του, ο στρατηγός συμμετέχει ενεργά στον δημόσιο διάλογο, παρεμβαίνοντας με ομιλίες και άρθρα για τα συμβαίνοντα, ιδιαίτερα δε για όσα αφορούν στα θέματα που άπtονται του γνωστικού του αντικειμένου.

Η επιλογή Λεοντάρη είναι ένα πρώτο θετικό δείγμα γραφής αναφορικά με το πως θα κινηθεί ο νέος περιφερειάρχης.

Όσον αφορά τον απερχόμενο Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, σύμφωνα με όσα ακουγόταν προεκλογικά σε Θεσσαλικούς δημοσιογραφικούς κύκλους και έφθαναν και στο kranosgr.com, ήταν να προταθεί για το συγκεκριμένο πόστο της πολιτικής προστασίας, του Στρατηγού Δημόκριτου Ζερβάκη, ο οποίος αντικατέστησε τον Ηλία Λεοντάρη στην Διοίκηση της 1ης Στρατιάς Λάρισας και στο Γενικό Επιτελείο της Εθνικής Φρουράς στην Κύπρο.