13.3 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΟ Στρατηγός Κων. Φλώρος και ο Αντιστράτηγος Σωτ. Κωστάκογλου στα Οχυρά Ρούπελ

Ο Στρατηγός Κων. Φλώρος και ο Αντιστράτηγος Σωτ. Κωστάκογλου στα Οχυρά Ρούπελ

Του Ηλία Προύφα

Εκεί που γράφτηκε μία από τις πιο ένδοξες σελίδες στην Ελληνική Ιστορία και ακούστηκε η αποστομωτική απάντηση προς τους Γερμανούς: ”Τα οχυρά δεν παραδίδονται! Καταλαμβάνονται!”, τα οχυρά Ρούπελ, αναμένεται να επισκεφθούν αύριο Κυριακή 15 Μαϊου 2022, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Διοικητής του Γ’ΣΣ, Αντιστράτηγος Σωτήριος Κωστάκογλου.

Σκοπός της επίσκεψης, η παρουσία τους στις εορταστικές εκδηλώσεις του τοπικού Δήμου με θέμα «ΡΟΥΠΕΛ 1941-Η ΑΝΑΒΙΩΣΗ», που διοργανώνουν ο Δήμος Σιντικής, η ΔΑΕ Σιντικής, ο Σύλλογος ΣΤΕΝΩΠΟΣ και η ΑΠΟΔΡΑΣΙ Δήμου Σιντικής.

Η εκδήλωση «ΡΟΥΠΕΛ 1941 – Η ΑΝΑΒΙΩΣΗ» που τελεί και υπό την αιγίδα το Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, του Υπουργείου Εσωτερικών και της Επιτροπής «ΕΛΛΑΔΑ 2021», θα πραγματοποιηθεί στις 11.30 το πρωί.

Στο κεντρικό αναβιωτικό δρώμενο – αναπαράσταση μάχης και παράδοσης οχυρού Ρούπελ συμμετέχουν ομάδες αναβιωτών από Ελλάδα, Βουλγαρία και Ρουμανία με στολές και οπλισμό της εποχής του Β’ΠΠ, αλλά και εφέ ελεγχόμενων εκρήξεων, που θα παρουσιάσουν όλα όσα διαδραματίστηκαν την 6η Απρίλη 1941, κατά την επίθεση των Γερμανών στο Οχυρό Ρούπελ.

Σκηνοθεσία – Αφήγηση: Γιώργος Καρύδας

Σενάριο: Ηλίας Κοτρίδης

Αναβιωτικές Ομάδες: «Στενωπός» (Ελλάδα), «Kampfgruppe «Süden» H.R.G.» (Ελλάδα), «Club for Military Historical Reconstruction «Brothers in Arms»» (Βουλγαρία), «Kampfgruppe Bulgarien» (Βουλγαρία) και «Asociata Deutsches Frei-korps» (Ρουμανία).