13.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΟ Πρόεδρος του ΠΑΣΥΣΕΚ μιλάει για τον Συνδικαλισμό στις Ένοπλες Δυνάμεις και...

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΣΕΚ μιλάει για τον Συνδικαλισμό στις Ένοπλες Δυνάμεις και την Αναπηρία

Αρ. πρωτ.:35/2020 Άρτα, 11 Απριλίου 2020

Είναι η πρώτη φορά όπου και θα αναφερθώ δημόσια για τον συνδικαλισμό στις Ένοπλες Δυνάμεις και αυτό γιατί δεν με απασχολεί και ούτε πρόκειται να με απασχολήσει ποτέ. Σημαντικό το έργο όσων επιτελούν τον συνδικαλισμό και τους αξίζουν συγχαρητήρια για τον αγώνα και τις επιτυχίες τους. Όπως προείπα, δεν με απασχολεί ο συνδικαλισμός και πόσο μάλιστα στις Ένοπλες Δυνάμεις, γιατί πολύ απλά η υγεία και η αναπηρία δεν έχει ανάγκη από κανένα συνδικαλισμό.

Μπορεί να αναρωτηθεί ο οποιοσδήποτε και να πει καλά βρε Χαλάστρα, αφού ασχολείσαι με τον Σύνδεσμο όλα αυτά τα χρόνια, τι είναι αυτά που μας λες τώρα; Γι΄ αυτούς τους λόγους λοιπόν και για άλλους πολλούς, παίρνω σήμερα το βήμα στο γραπτό αυτό και μάλιστα δημόσιο κείμενο μου.

Όσοι με γνωρίζουν ξέρουν πολύ καλά ότι δεν αφήνω περιθώρια να συνδυάσει κανείς τον συνδικαλισμό με την αναπηρία. Οι λόγοι πολλοί. Όσοι ασχολούνται με τον συνδικαλισμό μπορούν να μας αναλύσουν το οτιδήποτε περί αυτού, τις κείμενες νομοθεσίες και οτιδήποτε άλλο διέπει τον συνδικαλιστικό χαρακτήρα κάποιων ατόμων ή ομάδων. Όσον αφορά την αναπηρία δεν αφήνει κανένα περιθώριο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε θέματα περί αναπηρίας.

Η αναπηρία είναι ένα ανεξάρτητο κομμάτι από μόνη της. Όταν φτάνουμε στο σημείο να την ακουμπήσουμε θα πρέπει να είμαστε σίγουροι για το καθετί που λέμε ή γράφουμε και όχι ότι ακούσαμε, ότι είδαμε ή ότι μας έχουν πει. Ας ανατρέξουν διάφοροι συνάνθρωποι μας να διαβάσουν την έννοια της αναπηρίας από τους Παγκόσμιους νόμους όπου και διέπεται. Προκαλώ τον οποιονδήποτε.

Καλοί είναι οι αγώνες για την υγεία και την αναπηρία Παγκοσμίως, στη χώρα μας, στις Ένοπλες Δυνάμεις κλπ. Δημοκρατία έχουμε και ο καθένας μπορεί να έχει άποψη για το οτιδήποτε, ακόμη και για την υγεία και την αναπηρία. Το να αρνούνται ακόμη και σήμερα όμως κάποιοι να δεχθούν ότι υπάρχουν ειδικά όργανα στη χώρα μας, τα οποία είναι αναγνωρισμένα από Υπουργεία, φορείς της αναπηρίας, Οργανισμούς και Συλλόγους αναπηρίας, για το συγκεκριμένο είδος απασχόλησης τους και δεν είναι άλλο από την υγεία και την αναπηρία, δεν είναι άλλο από κινήσεις εντυπωσιασμού, μικροπολιτικής και κινήσεις για ιδίου όφελος από πλευράς τους.

Ας προσέξουμε λοιπόν λίγο περισσότερο και αν πραγματικά μας απασχολεί το σύνολο ατόμων όπου αντιπροσωπεύει ο καθένας, ας κάνουμε το σωστό και όχι αυτό που θέλουμε να κάνουμε, γιατί αυτό που θέλουμε δεν είναι πάντα το σωστό.

Επίσης θα αναφέρω ότι η υγεία και η αναπηρία δεν θέλει διαφήμιση. Δεν είναι διαφημιστικό υλικό κανενός τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις. Άρα καλό θα είναι να προσέχουν τις κινήσεις τους όσοι προανέφερα.

Αν εν τούτης είμαι κάπου λάθος για κάποιους σε όσα ανέφερα, φυσικά και δεν θα ζητήσω συγνώμη γιατί θεωρώ ότι δεν έχω προσβάλλει κανέναν με τα όσα αναγράφω. Αντιθέτως θα προκαλέσω τον οποιονδήποτε να βγούμε δημόσια και να μιλήσουμε για την αναπηρία, από το να κρύβονται κάποιοι πίσω από υπολογιστές, κινητά και τα social media. Οι αγώνες στην υγεία και την αναπηρία γίνονται αθόρυβα από ανθρώπους που βιώνουν την άσχημη κατάσταση της υγείας τους ή μελών των οικογενειών τους.

Το σημαντικότερο πράγμα στη ζωή είναι η υγεία και το ξέρουμε όλοι. Άρα αυτοί που έχουν χάσει την απόλυτη υγεία τους δεν έχουν κάτι άλλο να φοβηθούν πλην του θανάτου.

Κλείνοντας, θέλω να αναφερθώ στις κόκκινες γραμμές της ζωής και στην ανοχή ανθρώπων και καταστάσεων. Όλοι μας, δεν πρέπει να ξεχνούμε ένα πράγμα:

¨ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΥΣ. ΑΠΟΤΥΓΧΑΝΟΥΝ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ¨.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου

Δημήτριος Χαλάστρας

6932467666